Боксов мач със здраво хамалене

Бяхме на бокс със Зипи снощи. Ще рече гледахме бокс в зала Христо Ботев в Студентски град. Залата беше почти нагласена, изчистена, имаше струпани ВИП-маси около ринга, където се помещаваха мутри и курви, а разни много прилични младежи сновяха наоколо и им сервираха. За нас отрепките по седалките напитки нямаше. Можеш примерно от магазина да си вземеш, обаче ще ти вземат капачката на бутилката на входа, за да не замеряш Представете си какви неща са се случвали.

Имаше две уруспии по бански, които показваха номера на рунда, а 40-те минути преди началото (щото официално започва в 19:30, но нали какъв е проблемът да почнем в 20:10?) прекараха в гримиране, подхвърляне ожесточено на дъвки из устите си и гримасничене. През това време умряхме от жега, защото да - няма климатик и се изнервихме, понеже не е яко да чакаш 40 мин и да слушаш разни блусове…

Първият мач беше между 2 малки момченца, после жени, лека категория (петел) и средна категория, след която си тръгнахме. Жените като цяло май бяха най-поносими, въпреки че и те в някакъв момент минаха на кръчмарски бой с крайно непремерени поредици от удари. Категорията петел също беше малко нелепа - единият от боксьорчетата едва креташе, не успяваше изобщо да удържи на другия и чак се учудих как изтика до 5-ти рунд. Но пък евала на противника му, че не удряше със злоба и когато видя, че другият залита и май ще сдава багажа, тръгваше да се спира и не го блъскаше като хамалин.

Това, което най-много ме издразни, беше мачът от средна категория между един тип, който тренира понякога в нашата зала и един малко по-възрастен според мен мъж. Играта беше мръсна и грозна. Този, който тренира в нашата зала, бил някакъв си там български шампион. В някакъв момент другият тип се наведе напред, докато се предпазваше от удар и “шампионът” си сложи ръкавиците на гърба му и взе да го натиска надолу. WTF?! Ударите му бяха злобни и сякаш искаше да го убие, а не да спечели боксов мач. И не - не смятам така просто защото съм жена или защото не съм гледала мачове.

Гледала съм и то много по-добри и това нашето никакъв бокс не е. За пореден път се убедих, че нищо не правим като хората. Това нашето е жалка имитация, играем си на държава, играем си на политика, но бокс, на футбол, на образование, на шефове, на работници… грозна история. Замислям се напоследък много за Виена и как ми се живее вече някъде, където хората спазват крайни срокове, морал, където нещата се правят както трябва. И се сещам после за един текст на Ъпсурт: “какво те води в тая хомо-пародия” и верно е пародия, и верно е педерастия и ми се гади вече от тая шибана държава. Амин.

За сравнение вижте Владимир Кличко, най-добрият боксьор, който някога съм гледала (Мохамед Али и Майк Тайсън да си ядат един на друг пишките, тъпи печки такива):

Пестелив откъм удари, но са точни и бързи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *