В търсене на вдъхновение

В търсене на вдъхновение се замислих, че най-важното е да не забравяме, че сме заобиколени от страхотни идеи и всичко, което трябва да направим е да протегнем ръка и да ги вземем! И така къде търся вдъхновение:

1. Снимки – Независимо дали се взирате във Ваши стари снимки или пък в снимките на приятелите Ви в Flickr, то трябва да сте разбрали, че снимките могат да Ви вдъхновят. Лично на мен повече ми помагат тези снимки, които никога преди не съм ги виждала.

2. Музика – Пуснете си някаква стара музика, която означава нещо за Вас. Просто слушайте и се потопете в мелодията. Доста често музиката ми е помагала да определя някои важни неща в статиите ми – настроението, та дори и самият "ритъм" на текста!

3. Книги – Едва ли има по-добро място за търсене на вдъхновение от книги на други автори. Някои могат да погледнат на това действие като кражба, но не е така. Все пак всеки си има различен стил...

4. Списания и вестници – Те са идеалната комбинация от снимки и текст, което ги прави идеални за нашата цел. Не обръщайте внимание единствено на "големите" списания, хвърлете по едно око и на местните вестници – те доста често имат доста сполучливи статии.

5. Блогове – Разбира се, че ще включа медиите на 21 век в тази статия – това е идеалното място да откраднете няколко идеи и да ги преобразувате в нещо съвсем различно.

6. Подслушване – Отидете до най-близкият парк и се ослушайте какво говорят хората около Вас. Така ще можете да разберете какво точно ги вълнува, какви проблеми имат.

Вие къде търсите вдъхновение и по-важното къде намирате вдъхновение?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *