Вегани

Веганите никак не ги разбирам. Да, ясно ми е че не ползвате животински продукти. Да, разбирам, че не искате да ядете месо. Това, което не разбирам, е защо всеки един шибан път когато говорите за това, го приемате като личностно израстване, духовно извисяване и защо се мислите за нещо толкова по-добро от другите! Много тъпо от ваша страна.

Вегани

Защо ли? Понеже го карате супер екстремно и понеже се опитвате да накарате хората да станат като вас. Не, не искам да чувам от вас, че всеки има право на избор – това което вие правите се нарича “гилт трип” в английският език – карате другите да се чустват виновни, затова, че ядат месо. Ами на мен не ми е виновно. Обичам месото, яйцата, млякото и неговите производни. И ми харесва да ги ям, вкусни са ми.

Аз нямам нищо против вие да не ги ядете – това е ваш личен избор, до който сте достигнали след размисли и катарзиси, де да ви знам. Това, което ме дразни, е че се опитвате да ме убедите как това вашето е по-добро. Не, не е по-добро, не и в моите очи. Не е духовно израстване, а личен избор. Най-малкото, от храна духовно не можеш да порастеш, колкото и соя да ядеш. Или тофу.

Нон стоп се оплаквате, че неща се тестват на животни, особено активистите от вас – нека питам – на кой да тестваме, на хора ли? Понеже за мен един човек е по-важен от една маймунка, а без тестове нещата остават само на теория. Но не, вие сте винаги прави и знаете истината за живота, понеже като ядете зарзават ставете по-умни. И по-духовни.

Виж, вегетарианците ги разбирам – направили са избор и не се правят не нещо повече. Но вие, драги, вие сте ми идиоти. Поне повечето от вас. Не виждам лошо в това да направиш избор. Но напълно съзнателно да искаш хората да ти подражават, понеже единствено ти разбираш кое е правилно...

Така де. Аз съм толерантен човек, в границите на разумното – т.е. деля света на глупави хора и всички останали, а вие, мили мои вегани редовно скачате от категорията на всички останали в тази на глупавите хора с нещата, които казвате.

А, да. Пребройте колко от познатите ви вегани са яростни природозащитници, от онези дето скачат на анти ГМО протестите. Само аз ли виждам връзките?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *