Най-хубавата вечеря и специалните моменти

Искам днес да се похваля колко хубава и уютна беше вчерашната вечер напук на лошото и студено време през деня. И така...

Имах някакви амбициозни планове за една спаначена салата, обаче така и не намерих хубав спанак, затова смених концепцията. Отидох до кварталния пазар, където се оказа, че няма айсберг, няма хубави черита, няма хубаво авокадо. В рибния магазин имаше само някаква крайно подозрителна пъстърва, затова теглих една майна и се запътих към Елемаг. Там, естествено имаше всичко и напазарувах за 15 минути. С прибирането се заех с грандиозната задача да подготвя всичко и 30 минути преди идването на Мартин да сглобя вечерята.

Направих айсберг с черита, каперси, малко обикновена салата, някакво жълто овче сирене, което доста наподобяваше пармезан (не помня кога и къде съм го купила), балсамико, сол и зехтин. Стана хубаво. Простите неща винаги стават хубави. За основно реших да направя пъстърва във фолио, защото е лека, вкусна и върви с бяло вино. Да де, ама пъстървите от Елемаг бяха миниатюрни (което е чудесно) и понеже не вървеше да сервирам по повече от една, реших да вмъкна и едно леко предястие покрай салатата.

Затова направих любимите ми хлебчета с крема сирене хохланд (много е важно да е хохланд - иначе не става толкова вкусно) и прясно пушена сьомга. Отделно направих и нещо като гуакамоле, но без люто, че Марто не яде и го гарнирах с пресни черита. Стана хем красиво - хем вкусно. Основното - малките пъстърви не ги снимах, защото не вървеше да прекъсвам вечерята на средата, за да снимам.

Вкусната храна, шампанското, свещите - получи се много хубаво и романтично. Преди вечерята се бях изкъпала, гримирала, облякла и даже се бях обула с едни страшно красиви кафяви обувки, с които се сдобих от едно намаление в Мола. Пуснах музика, малко преди да пристигне Мартин, който ми носеше цвете и хубавия си светнал поглед. После го изпратих в банята, приготвих му хубави дрехи и зачаках.

Специалните моменти не са никак специални, ако не се стараем да си ги направим такива. Хубави дрехи, парфюм, бижута...

Получи се страхотна вечеря, а най-хубавия момент беше, когато DVD-то се извъртя и когато започна отново първо парче и Марти ме покани да танцуваме. Знам че е смешно - двама човека танцуват сами в апартамент, осветен от свещи, след като са яли риба, но беше специалният завършек на вечерта... После стана 20:55, стана време за любимия ни сериал, сложихме си суитчърите и анцузите, събрахме масата, завихме се, сипахме си по чаша червено вино и загледахме с интерес.

Сега като си спомням ми е едно такова хубаво :) Нямам търпение довечера отново да се мушна в леглото, да гушна Мартин и да заспя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *