Биографията на Вивиан Уестууд

След раждането си, Вивиан получава името Вивиан Изабел Суаяр. Изкарава един семестър в семестър в Harrow School of Art, което по-късно става Университет на Уестминстър. След това посещава Мидълсекс Унивърсите в Лондон, а малко по-късно започва да преподава в начално училище в северен Лондон.

Първият съпруг на Вивиан е Дерек Уестууд, от когото има син Бен. За съжаление бракът трае само три години. След приключването на брака, Вивиан се запознава с Малкълм Макларън, който по-късно става известен като мениджър на групата Секс Пистълс (Sex Pistols).

Двамата заживяват заедно в Клапхам и от любовта им се ражда син, който наричат Джоузеф. Вивиан продължава да преподава до 1971 година, когато Малълм решава да отвори магазин, с името Let It Rock и тя започва да продава своите "творения" в новооткрития магазин.

Магазинът, който се намира на 430 King Road в Челси, Лондон все още е притежание на Вивиан Уестууд. Магазинът сега е познат с името World's End и в него се продават дрехи и аксесоари от марката ѝ Anglomania.

Модната вълна на пънка започва да набира скорост с нарастване популярността на Секс Пистълс, които се обличат от магазина на Уестууд и Макларън. Сред аксесоарите правят впечатление вериги от велосипеди, кучешки каишки като бижута, безопасни игли... Дори бръснарски ножчета.

Силният грим и "странните" прически придава допълнителна чудатост на пънк почитателите. Уестууд и Макларън успяват да променят модата на ХХ век и оставят един ясен отпечатък за в бъдеще. Въпреки голяма си популярност, Вивиан Уестууд има малък на брой магазини - три в Лондон, три в Манчестър и по един в Ливърпул, Нюкасъл, Лийдс и Нотингам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *