Моята градинка – теменужки, здравец и карамфил

Познайте с какво се занимавах тази сутрин? Няма да можете, затова си казвам сама. Днес почистих една от градинките от трева и засадих теменужките. Освен това от градината на майка си взех разсад здравец, топ карамфил, тозов карамфил, и разни други, на които знам само народните имена, та затова няма да ги намесвам, както и шарена трева и се заех да озеленявам.

Знам, че в момента не изглежда много красиво, но след месец-два, най-много догодина (освен, ако нещастниците не ми окрадат цветята), всичко ще бъде много, много по-красиво. Стискайте палци днес да завали, защото се съмнявам че 6-те кофи вода, с които полях всичко, няма да са достатъчни. А и си мисля, че ако вали, вероятността някой да краде е по-малка.

Никога не съм предполагала, че ще превъзмогна себе си и ще започна да събирам кучешки лайна с ръкавица. Какви са тези хора, които си пускат помиярите да дрискат, където им падне. Честно ви казвам - ако имах излаз на другата страна, щях да си взема въздушната пушка от вилата и да стрелям по стопаните. Те кучетата не са виновни.

Много се надявам да стане красиво. Много... Сега остава да си купя и маргаритки и разни други, които могат да виреят в тревата. Освен това трябва да навия съседите и за косачка и маркуч, защото лятото тази градинка не я виждам...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *