Какво не харесвам в днешната мода?

1. Дънки с ниска талия - как е възможно момиче с доста излишни килограми и да се натъпче в толкова тесни дънки, че телесни несъвършенства от сорта на паласки и коремче изскачат издайнически навън? Трудно, казваш? Вероятно. А какво ще кажеш за същите с толкова ниска талия, че когато въпросното същество се наведе, можеш (без извинение) направо да погледнеш горния край на дебелото му черво?! На пазара вероятно има много по-нормално изглеждащи модели с кройка, която да поскрива тлъстините, не да ги излага на показ, но не, носят ги ниски и тесни и всичко стои навън. Просто не разбирам.

2. Потури/шалвари - от това съм направо покъртена. Дънки ли са това? Какво са? Каквото и да са, изглеждат сякаш носещата ги си е обула под тях разхлабен памперс с размер на ония платове, дето ги слагат под опашките на конете с каретите. Грозотия до шия :(

3. Огромните слънчеви очила - явно колкото по-огромни са, толкова повече ги харесват. Някои не се съобразяват с факта, че лицето им не е достатъчно голямо, за да побере стъкло с размера на средностатистическа дограма на задна тераса, и накрая резултатът е просто смешен - от горния край на челото до малко над долния край на носа не виждаш нищо от лицето на момичето. А също ми е интересно защо при условия на лоша светлина очилата не се свалят?! Няма значение дали е ден, нощ, дали пече слънце или се излива пороен дъжд - тези очила са винаги залепени за главата на притежателката си като че от това зависи нечий живот. А най се дразня, когато трябва да разговарям с някоя такава кифла и тя дори не се замисли, че е неуважително и неприятно за отсрещния да не може да осъществи очен контакт. А някои дори след забележки не го правят - не, не са препили, и не, не им пече, не, гримът им не е размазан, те са просто кухи кифли.

4. Златисто-лъскавото - или не точно. Златисто-зеленикаво-лъскавото. Не знам дали ме разбрахте за кой цвят говоря. Дали ще са от онези цвичкоподобни обувки, цели чанти, или произволна друга част от облеклото или аксесоарите, едно ще ви кажа - изпитвам искрен потрес от въпросния цвят. Нещо като малък културен шок, щом зърна нещо такова.

5. Малките кученца - не толкова от любов към самото животинче, то тук е по-скоро моден аксесоар, по възможност дори каишката му да е маркова и накичена с камъни Сваровски ;) Майтап да няма, преди време на улицата се разминах с едно неумело копие на Парис Хилтън, което си разхождаше четирикракия аксесоар. Едвам издържах да не избухна в неконтролируем смях, докато се разминавахме - представи си момичето в сив анцуг с розови кантове, сто кила грим, огромни очила, и изкуствени цици, напиращи под анцуга. А, като казах изкуствени...

Мили момичета, бъдете себе си, бъдете естествени! Искрено ви моля да не бъдете такива водени от модата сляпо като кобили с капаци, неразличими едно от друго копия. Това, че някой си "важен" е направил неписан моден канон за тази година, не означава задължително, че и вие трябва да като стадо овци да го спазите. Жалко за вас. Мисля, че цялата тази показност в обличането е излишна. Вие не сте дрехите, които носите, не сте стоте кила грим, не сте и малките кученца. Ако искрено смятате, че някой ще се заблуди за същността ви и ще бъде подведен от външния ви вид... ами тогава мога само да ви съжалявам.

Не съм моден експерт, но знам кое ми харесва, когато го видя. Харесвам естествено стоящите и изглеждащи, удобни дрехи. Обичам семплите и изчистени линии и щадящите очите цветове ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *