Историята на Дядо Мраз (с чувство за хумор)

Отдавна дядо Коледа е по-модерен от дядо Мраз. Все пак въпреки липсата на изяви по време на Коледа и Нова година, дядо Мраз запълва времето си твърде успешно, за което и младите кандидат-белобради старци могат да му завидят.

Дядо Мраз, както повечето пенсионери, които имат нужда от някой лев над миниатюрната пенсия, работи като охранител - на малка елхичка във високо етажен софийски блок.

Понякога прегрешава и отваря бутилка хубава финландска водка дори на работа. Казва, че евтиният алкохол влошава допълнително здравето му, затова винаги намира някой лев за качествени питиета.

Дядо Мраз обича да прекарва сутрините си вкъщи, пиещ горещо кафе с мляко, разсъждаващ върху западането на западната цивилизация и разрушените устои на съвременната младеж... Той обича да се вози и в градския транспорт, хокащ младите за тяхната дързост и несъобразителност.

Всяка неделя точно в 17 ч. той гледа на боб. Вярва, че в този ден и час вселенските енергии се концентрират в аурата му и му позволяват да предскаже дали ще има коледни бонуси към пенсиите, с колко ще се вдигне цената на хляба и кренвиршите, както и има ли извънземен разум, замесен във възникването на живота на Земята.

Дядо Мраз обича животните и разходките сред природата. През уикендите ходи на Витоша, а през седмицата храни бездомните кучета в квартала.

И най-любопитното в края: дядото е все така полово активен, както и в младите си години! Приписва изключителната си издръжливост на тайна отвара от китайски билки.

Това беше историята на Дядо Мраз!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *