Най-добрите места за наблюдаване на залеза в света

Природата е създала такива чудеса, които напомнят на човека, че колкото и да развива технологиите, той няма да успее да създаде такава красота. Залезът е едно от творенията, което не спира да ни удивлява всеки ден и много от нас изпитват специални чувства към него.

Залез

Наблюдаването на скриващото се зад хоризонта слънце е едно от най-романтичните неща за влюбените двойки. Погледнете списък на местата с най-впечатляващите залези по целия свят:

Големият Каньон, Аризона

Той е едно от седемте чудеса на света и е известен не само с големите си размери, но и с живописните гледки, които предлага. Те са толкова красиви, че могат да ви оставят без дъх и ще искате дълги дни да не откъсвате поглед от тях. Много от хората наблюдавали залеза тук, стоят на ръба с ръце във въздуха, сякаш за да поздравят природата за съвършенството, което е създала. Гледката сякаш докосва душата ви.

Кейп Таун, Южна Африка

Това е най-големият град на ЮАР и се намира в най-южната част на Африка. При заставането ви на върха на планината Тейбъл (около 1087 метра), пред вас пейзажа със залязващото слънце става златен. Ако наблюдавате залеза от плажа на делфините в Блоубърг, вие ще получите изглед към скриващото се слънце зад планината Тейбъл.

Силуетът на сградите на морския бряг, Сингапур

Екстравагантните кули близнаци във финансовият център на Сингапур предлагат едно страхотно изживяване и комбинират красотата на създаденото от човешката ръка и от природата. Това е идеалното място за хората, които искат да се радват на живота в най-пълна степен.

Друго място, от където можете да наблюдавате залез в Сингапур е остров Сентоса. Той е шестият по големина от всички 63 острова в архипелага и името му произлиза от тишина и спокойствие на диалекта Малая. Изглед към залеза от плажовете тук ще ви накарат да почувствате истинско блаженство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *