Еко идеи за парти с приятели

Харесвам зелените идеи, с които опазваме природата. Може да са мънички, но нали промяната започва в нас. Така открих няколко свежи идеи за зелено парти, които много ми харесаха и искам да ги споделя с вас.

Декорации. Защо да харчиш пари за парти украса, като можеш да използваш природни продукти или неща, които вече притежаваш? Например един семпъл букет в красива ваза ти стига за да украсиш трапезата, а за останалата част от помещението можеш да развихриш въображението си. Например можеш да направиш страхотни шапки и гирлянди от картонени кутии, бутилки, вестници и каквото още се сетиш. С малко лепило и декупажна техника всичко ще се превърне в чудо

Намали осветлението и температурата. С намалената светлина ще създадеш по-приятна обстановка и същевременно ще спестиш енергия. А докато се движат, гостите на партито няма да замръзнат. Ако пък е много студено, вълненият пуловер винаги може да ти помогне.

Пий по-малко. Не, няма да се перча и да обяснявам, че не трябва да се пие... Но колкото по-малко, толкова по-добре. Замисли се за кутийките и бутилките, които ще останат след купона. Дори и да ги рециклираш, достатъчно енергия е отишла за направата и транспорта на напитките. Затова си спести махмурлука и бъди зелен.

Олесни рециклирането. Скрий обикновените кошчета за боклук и извади такива за рециклиране. Не използвай еднократни чаши и чинии, а такива, които могат да се използват отново. И без това пластмасовите чинийки не са особено здрави... Ако нямаш достатъчно такива, поискай от приятелите си. Но ако все пак настояваш да използваш еднократни, използвай биоразградими – често са направени от царевица. Важно е да осигуриш отделно кошче за тях и след това да ги компостираш. Ако са в обикновения боклук, те няма да се разградят по същия начин, защото имат нужда от условията на компоста.

Упъти шофьорите. Можеш да уведомиш гостите си, че живеят близо едни до други и така да се съберат и пристигнат на групички. По този начин твоето парти ще остави по-малък въглероден отпечатък.

Желая ти успех в организирането на следващия купон, но не забравяй, ако правиш нещо, прави го по зеления начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *