Куджо – глухият танцьор

Джейкъб „Куджо“ Лайънс е танцьор и хореограф, който е по-известен с брейкденс стила си. Вече с 17-годишен опит, Куджо започва от гимназията в група, която съчетава хип хоп танца с акробатика. От клиповете му ще разберете колко сила има в мускулите му – да танцуваш на ръце е в пъти по-трудно от обикновения танц с крака.

Темпераментът на Джейкъб Лайънс е близък до агресивния му стил в брейкденс състезанията – много често той импровизира докато танцува на ръце и естествено кара публиката да полудее по това, което вижда. През 2008-ма година е обявен за хореограф на годината от Beverly Hills Outlook.

Прякорът на „Куджо“ идва от неговия бурен характер, който и до днес има (куджо казват и на побеснели кучета). Роден напълно глух с дясното ухо, Джейкъб Лайънс не се спира да танцува, но с времето при различни травми той оглушава почти напълно и с другото си ухо. За нещастие без слухов апарат, Куджо е напълно глух с дясното ухо и 70% глух с лявото, което му отнема едно от най-ценните неща за танца-музиката. Високите честоти са най-трудни за възприемане от танцьора.

Някои от движенията и „триковете“ все още са изпълнявани само от него поради нужната издържливост и сила.

Това е представлението по негова хореография „Метаноя“:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *