Мастните отлагания върху корема могат да бъдат контролирани

Излишната мазнина в коремната област се формира под влияние на специфични (известни) фактори. Тези фактори са различни и изискват уникални решения. Но, вече знаейки ги, спортистът ще разполага с мощно оръжие, което може да се използва за премахване на основния проблем.

коремна преса

Основното тук е да разберем какви са мастните натрупвания в коремната област:

1. Подкожни - както подсказва името, те се намират директно под кожата и образуват самия “дебел корем”, който изразено или не описва до голяма степен талията. Трудно е да се борим с тях, тъй като образуването на подкожната мастна тъкан на корема обикновено е придружено от затлъстяване до n-та степен. Това означава, че за да решите проблема, ще трябва общо да намалите теглото си, а не само да се справите с корема (да започнете, губите тези излишни килограми, а след това да работите върху качеството на пресата).

2. Висцерални - те не се намират под кожата, а са „по-дълбоки” (например могат да заобикалят стомаха, черния дроб или червата). Затова се наричат ​​и вътрешни мастни натрупвания. По правило образуването на висцерална мастна тъкан върху корема е свързано с възникване на здравословни проблеми и (или) нарушаване на правилния начин на живот. Борбата с него е реална, но не и лесна. Това ще отнеме пълно посвещение: ако сте болни - излекуване, ако режимът е счупен - възстановяване, ако ядете малко фибри - коригирайте менюто. Като цяло, трябва да се върнете към нормата колкото е възможно по-бързо.

Важно! И в двата случая (подкожна мастна тъкан или висцерална) хранителната корекция е от първостепенно значение. Можете да тренирате в продължение на месеци и да спите достатъчно, но ако постоянно ядете нездравословна храна, консумирате газирани напитки или алкохол, няма да постигнете напредък.

В най-добрия случай ще бъде възможно да се запази настоящата физическа форма. Затова е необходимо да се направят положителни промени както в диетата, така и в режима на пиене. В крайна сметка, никой все още не е умрял от липсата на нездравословна храна в менюто. Точно обратното, това ще ви е от полза.

За по-бързи резултати често спортистите се обръщат към фармакологията, в лицето на анаболни стероиди или пептидни хормони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *