Матраците с мемори пяна

Всяко човешко същество прекарва почти една трета от живота си в сън. Комфортният и релаксиращ сън е особено важен за всички от нас, за да се чувстваме бодри, работоспособни и релаксирали добре. За да се наспи един човек хубаво обаче, той трябва да спи добре без да се събужда и да прекъсва съня си и без да се буди схванат и с болки в различни части на тялото.

Матраци от мемори пяна

В случай че и нас вас ви се случва да се събуждате не добре отпочинали и със страдания, значи е време да подмените матрака на спалнята си. Не съществува точен отговор на въпроса кой е най-подходящият матрак, понеже като за всеки индивид идеалният матрак е онзи, който на него му е най-удобен.

Затова преди да купите матрак, първо го пробвайте, за да се убедите, че сте подбрали Вашият матрак. За да повишите още повече комфорта на матрака, поръчайте заедно с него и подходяща подматрачна рамка. На родния пазар ще намерите разнообразие от матраци и рамки, изработени по разнообразни начини, на различни цени и от различни компании, но ако се тормозите от болки в гърба, тогава за вас са ортопедичните матраци.

Този вид матраци са предназначени за хора, харесващи да спят на по-твърда повърхност или за такива, измъчвани от болки в гърба и кръста. Добре е да се използват за деца и бебета, защото те предпазват от нарушения на гръбначния стълб при малките, като им дават непробуден и комфортен сън.

Защо да предпочетете ортопедичните матраци?

Самата конструкция на ортопедичните матраци се произвежда по начин, който оказва успокоителен ефект върху човешкото тяло. Спането на тях осигурява безпогрешната позиция на тялото и дава опора на ключовите точки като гръбначния стълб, врата и ханша. Ортопедичните матраци се произвеждат от най-съвременната материал за матраци – латекс (пенолатекс).

Това е материал, който вид разпенен екстракт от сока на каучуковото дърво, който чрез определена технология се преработва и приема форма на пчелна пита с пълни с въздух мехурчета. Пенолатекса е много трайна, аморфна материя, която има способност да се нагажда към формата на човешкото тяло, да разпределя равномерно тежестта му и го обгръща леко и ефирно. С ортопедичните матраци от пенолатекс, вие ще се спите непробудно и ще се събуждате бодри, спокойни и без болки в гръбнака.

Memory froam е най-новото поколение матраци, които осигуряват правилната позиция на тежестта на човешкото тяло и поддържат естественото положение на гърба по време на сън. Под промяната на телесната температура на тялото, уникалната пореста структура на мемори пяната „запомня“ и повтаря всяка извика на човешката фигура, което осигурява уникален спокойствие през време на спане. На матраците с мемори пяна, имате възможност да спите напълно непробудно, понеже като движението на спящия до вас не се усеща.

Абсолютно всички видове ортопедични матраци са обработени срещу прахови акари, гъбички и други видове бактерии и се изработват по опазващи за околната среда технологии.

Огромно предимство на ортопедичните матраци от пенлатекс и мемори пяна е това, че те са продават навити на руло, което прави превоза до жилището изключително лесен. След развиване на рулото, матракът възвръща своята форма за няколко минути. Те са изключително тънички и стилни (с ядро до 13 см) и затова цената им е по-ниска. Гаранцията, която предлагат компаниите производители на ортопедични матраци е от 6 до 10 години, което ви дава възможност да се радвате на здрав и успокояващ сън много дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *