Мъже срещу жени – вечния спор

Изгарям от желание да направя коментар върху една статия, която прочетох по темата (няма да споменавам къде) като цялостно произведение, пацифистичните й идеи и антисексистки призиви, но родната реч ми е много по-голяма страст в собствената си красота, отколкото нечии убеждения и литературни опити.

Първото нещо, което въвежда човек в духа на дадено литературно произведение е уводът. Уводът на "Мъже срещу жени" обвива читателя в мистиката на социалните настроения в света на съвременния човек.

Спорът мъже срещу жени сам по себе си e един абсолютно изкуствено създаден конфликт, с напълно неясна цел.

Какво разбираме ние тук? То си е казано пределно ясно. Всъщност спор "мъже срещу жени" няма. Това е изкуствено създаден конфликт, продължил да витае наляво-надясно от нямане на работа. Същото като убеждението, че студът е единствената причина за появата на настинка. Какво мислим, че ни очаква по-нататък? Обяснение за това, как мъжете и жените по нищо не се различават, и че жените имат добра координация, може би? Ще последва тотално отричане на еволюцията като фактор, и след това ще лъсне истината за реброто на Адам? Всъщност тези реторични въпроси са просто ирония:

Защо аджеба на някого му трябва да сравнява двата пола и да се опита да спечели с малоумни доводи превъзходството на единия или другия? И какво, и кой печели от тази работа? И защо жените се обиждат от това, че ги наричат слабия пол? А мъжете се перчат със своето превъзходство, макар мъжеството им в днешно време да е по-спорно и от полa на Азис?

Мъжете и жените от край време са били различни. На първо място - мъжете си имат техния туй, а жените си имат онуй. Това подсъзнателно търсене на виновник за женската онеправданост бихме могли да изтълкуваме като познат психологически шаблон. Като член на виртуалното общество, за автора не са останали незабелязани нарастващите конфликти. В по-лека степен е тихият протест на скритата феминистка. Че защо им е на сърбите да сравняват българи и македонци? Ако авторката беше историк на интернет всекидневниците, щеше да достигне извода, че друго създание от трети пол цели разединяването на мъжа и жената, еволюционното им манипулиране до достигане на възможност за еднополово размножаване, и превземане на планетата. "Разделяй и владей".

Дори опитите на чувството ми за хумор да вкарат малко въображение в смисъла на статията умират. Продължаваме напред (надолу, ако трябва да се ориентираме според LCD-то, тия дето са с CRT да не се обиждат):

В крайна сметка мъжете и жените са просто от двете страни на едно огледало.

Хей, чакайте малко. Кога дойде крайната сметка? Втори абзац, а вече скачаме на заключение. Ето това, драга аудитория, е ярък пример за намален капацитет. Пък огледалата могат да отразяват само от едната си страна, тъй че, явно тук става дума за отражения? Те са си отражения един на друг? Мъжът и жената? Мъжът стои в реалния свят, жената - неговото отражение? Пак стигнахме до мотива за реброто на Адам. Няма изгледи Библията да слезе от първото място в класацията на най-продавани книги поне следващите пет години.

Дoпълваме се взаимно. И това сериозно. Не думай! Ин и ян за миг си помислиха, че някой си прави шега с тяхната хармония! Ако не беше така не съм сигурна, че дали и до секс щеше да се стигне.

Не се ли хвърля всеки човек във връзка, след връзка, от коя разочарован, от коя задоволен, но когато една свърши се тръгва към следваща?

На това мога да кажа само едно - прекалено много "Сексът и градът".

Не става дума за някоя мила, сладка романтична картинка на двама сгушили се в прегръдките си симпатяги, от които не може да не му се догади на човек.

На кого не му се гади* като види двама души да се прегръщат? Колко отвратително.

Манджа с грозде и пролетни джанки му викам на това, поне се позабавлявах. Изводът, мили деца - когато мама не може да отвори лютеницата, не я носете на тати, защото разликата е само между краката!

*Забележка: Честото гадене е един от симптомите на бременността. Добре е мерки да се взимат в ранен стадий, защото след това остават трайни физически белези, които в най-добрия случай си намират работа на 14 и се изнасят от дома со кротце со благо.

Едно мнение по „Мъже срещу жени – вечния спор

  1. “ В крайна сметка мъжете и жените са просто от двете страни на едно огледало. “ Не е уточнено кой от коя страна на огледалото е.. :D

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *