Как да хванем настинка?

Обуйте си летните ниски обувчици при температура от 4 C0 до 10 C0. Това е достатъчно.

Всъщност, историята е малко по дълга и започва в началото на седмицата с изненадващо застудяване и дъжд. В понеделник, след блажено прекарани събота и неделя в най-чисто състояние на мързел, което не ми е практика, но понякога се случва, си подавам носа на вън и установявам, че лятото се е изпарило безвъзвратно и на вън властва зима в пълната си сила: дъжд, сняг, вятър, студ.

Твърде неочаквана промяна на времето, която ме свари съвсем неподготвена откъм облекло и обувки. В първия ден смело излизам с най-затворените си сандали (най-много каишки по тях), може би защото пазех спомен за лято, не успях да замръзна съвсем, но усетих осезаемо топлината на маршрутката.

На вторият ден студеният порой на вън ме убеди, че е правилно, взетото вече решение да изляза с топлички зимни ботушки, въпреки че октомври го смятам за топъл месец. По улиците на града срещнах всякакви взети решения от отворени сандалки през есенни обувки до здравите зимните обуща.

В третият ден реших, че ще се присъединя към умерените течения и заложих на нисичките ми балеринки, с които се сдобих в ето този случай, и апчих, хванах си настинка. Разликата е много простичка с тези ниски и удобни обувчици, успявам напълно да абсорбирам студът от земната повърхност, докато другите с така обичаната платформа и ме държат далеч от земята. Т.ч ще продължавам да си шляпам/тракам с токчета.

Бонус още едно полезно действие градски транспорт, мъничките хора като мен не успяват да достигат тръбите за които би трябвало да се захванем да пазим равновесие, с тези няколко сантиметра плюс, това не проблем.

Едно мнение по „Как да хванем настинка?

  1. това е най-хубавия блог които сам чела

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *