Моите недостатъци

И така стигнах до темата за недостатъците ми - реших да седна да ги напиша, ядейки кисело мляко, в случай че така успея да се приспя. Държа да отбележа, че това е констатиране на недостатъци и не търся помощ или съвети. Самосиндикално си се боря с тях, благодаря.

1. Адски съм нетърпелива - искам нещата да стават веднага; мразя да чакам и поради това често прибързвам с решения или постъпки или най-често просто се изнервям, докато чакам нещо да се случи.

2. Взискателна съм - смятам, че щом аз мога, значи и другите могат. Конкретни примери са ставането рано, идването на време, спирането на цигарите, алкохола, усвояването на някакво знание или умение и т.н. Правя компромиси, разбира се, просто смятам, че горепосочените са въпрос на воля и самодисциплина и при желание могат да бъдат постигнати.

3. Опитвам се да угодя на всички - липсва ми егоизъм, опитвам се да направя така че всички да са доволни, но такъв вариант рядко има и затова в крайна сметка се ядосвам на себе си за глупостта, а на другите за егоцентризма.

4. Държа на някакъв собствен ред (примерно мразя някой да отваря нов браузър на компа ми, предпочитам да отвори нов таб и да, знам че е тъпо), също откачам като гледам как се изливат количества вода, за да се изстудява диня или бира, просто ми се струва разточително; това ме прави организирана, но и леко невротична.

5. В същия ред на мисли съм вманиачена в идеята да контролирам обстоятелствата - освен когато почивам след дълга поредица смени, искам денят ми да е планиран и разграфен и по възможност да съм свършила поне 2 полезни неща; с течение на времето посвикнах по-спокойно да приемам непредвидените промени в плана, но може още.

6. "Асоциална" - слагам го в кавички, защото аз гледам на това като на качествен подбор. Ценя времето си и се старая да отделям от него само на хора, с които мога да проведа пълноценен разговор. Слагам го като недостатък, защото другите така го възприемат и подозирам, че може да съм си рационализирала причините за асоциалността вместо да си призная, че хората ме дразнят.

7. Реагирам остро на опити да ми се налива акъл - това е като ефектът на въпроса "Ти алкохолик ли си?" Също толкова безсмислен е, колкото съветът "Ти трябва да спреш да пиеш." Нито някой ще си признае от раз, че е алкохолик, нито ще спре алкохола, защото вие така сте го посъветвали. Изключение правят хората с дифузна идентичност, които избягват поемането на лична отговорност и поради тази причина си умират да правят това, което им кажете, но както и да е - наличието на изключения не прави правилото по-малко вярно. Някои хора просто се усмихват на подобни опити за вмешателство и ги забравят на момента, а аз много се дразня.

Ако някой се сеща за нещо друго, би могъл да се включи, защото аз май забравих какво още бях измислила. А да, псуването или вулгарността не ги смятам за проблем просто защото биват избълвани предимно тук. Не изпитвам никакви затруднения с това да не бъда вулгарна, когато ситуацията го изисква.

Лека нощ.

Едно мнение по „Моите недостатъци

  1. ми искам да намеря моя недостатък

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *