Как паркирате автомобила си?

Днес ще ви разкажа как се паркира около офиса ни и как правилата важат за всички, но не съвсем. Малко история. Става дума за една вътрешна улица в нов квартал - Манастирски ливади, като строителя съвсем съвестно е разчертал, отбелязал и поставил означения за паркоместата.

Светофар

Въпросните паркоместа си имат и цена, разбира се, която варира между 4 000 - 6 000 евро. Но нашенецът, понеже не е свикнал да спазва правила и да уважава правата на другите, на онези, балъците, които са имали излишни пари и са си купили паркомясто, паркира, където си иска. При това постоянно са различни коли и винаги по един и същи начин.

Днес по случайност срещнах един от онези съседи, който си е купил 2 места в подземния гараж. Той стоеше и чакаше да се появи собственика на един от автомобилите, който беше спрял на едно от неговите места. Човекът просто има две коли и естествено си е купил и две места. Но вече 3-ти ден, по неговите думи, не може да намери собственика на онзи автомобил, за да го помоли да не спира на мястото му...

Преди време, един мой приятел американец, ми каза следното: “Вие (българите) ще се оправите, когато се научите да минавате на зелен светофар!” Колко семпло казано и колко много смисъл има в тези негови думи. Не е ли време да започнаме да живеем и мислим по новому, като европейци?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *