Първи сняг и 8 декември

Сняг! Вали!

Идеални снежинки се ръсят от небето, чувам ги как падат. Снегът прилича на шрьодирани найлони, блести като рибени люспи и топките хрускат като смачкана опаковка на коледен подарък. Ама буквално, това не са специални поетични епитети. И е по-студен от всякога, и по-лек от гъши пух.

После ще мина между блоковете, където няма хора. Девствен сняг, върху който ще скачам и перкам с новите водонепропускащи ръкавици. Дано само да се сдържа да не легна да правя ангелчета.

Впрочем днес е странен ден. Браузърът ми нещо се счупи, забрави всички пароли и сега ги въвеждам отново... И не съм свършила нищо от задачите за днес. Поне се наспах хубаво и дори се повъртях в леглото. Все пак е 8 декември. Което пък ми напомня, че довечера сме на пица послучай празника на студентите. Със сигурност ще си изкараме добре. Колегите от университета са супер веселяци и ще е хубаво.

А снегът вече натрупа. Градът е толкова хубав - чист и бял. В това време е най-добре да си си вкъщи завит с пухкаво одеяло на леглото или дивана с интересна книжка в ръка. Или в планината на ски... Ех, мечти! И тъй като в момента това е невъзможно да се случи, се захващам за работа.

А на вас честит първи сняг и весело изкарване на 8 декември! И моля не слагайте по сайтовете си падащи снежинки ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *