Как да си намеря работа?

Ако си задавате въпроса: "Как да си намеря работа?" често, то прочете моята философия по въпроса. Подходящата за вас работа би следвало да отговаря на следните критерии:

1. Да изпитвате удоволствие от самата работа, а не само от възнаграждението, което тя ви носи.

2. Да се вмества в балансиран начин на живот, при който домът и семейството, грижата за себе си и духовните ви потребности са еднакво важни.

3. Да не е свързана с причиняване на вреда на някого или каквато и да е непочтеност.

4. Да дава възможност за изява на таланта и възможностите ви.

5. Да работите с другите във взаимно допълване и хармония.

6. Да създава чувство за удовлетворение в живота ви и да не сте принудени да полагате усилия, за да се приспособявате към нея.

7. Вашите убеждения да бъдат в хармония с тези на работодателя ви. Това не означава с девиза на компанията, а с дълбоките основи, върху които е изградена фирмата.

8. Работната ви среда да бъде хармонична и приятна.

Работа за себе си

Много хора мечтаят сами да си бъдат началници, но за малцина това е реалност. Би могло да бъде вълнуващо, да носи удовлетворение и приходи, но мисловната енергия, която ви мотивира да работите за себе си, трябва да бъде достатъчно силна, за да ви направлява не само в добри, а и в трудни периоди.

Задайте си въпроса защо желаете да работите за себе си. Ако парите са единствената цел, няма да се получи. Онези, които преуспяват, работейки за себе си, са движени от желанието да бъдат отговорни, оригинални, да създават нещо полезно и носещо удовлетворение и сами да правят избора в работата и кариерата си.

Ако изпитвате такова желание, поемете риска, излезте навън и имайте вяра в енергията на собствените си мисли. Работата за себе си не е за всеки. Но ако е за вас, ще успеете да се отърсите от старите модели и да привлечете нови, позитивни възможности за промяна в живота ви чрез благословението на работата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *