Рано пиле, рано пее

Чудя се с какво ли се занимават съседите ми, които "светят" тогава, когато "светя" и аз?

Аз, например, чертая. Не спах две денонощия, после легнах и направих един сън от 22 до 11 часа и сега пак е ред на следващите две денонощия. Научно доказано е, че с достатъчно сън, човек може спокойно да изкара 30 и повече часа активен ден (което за мен си е едно истинско доказателство, че човекът идва от друга, по-голяма планета, която има, да кажем 48 часово денонощие, което не знам дали я прави 2 пъти по-голяма( зле съм с математиката), но това е тема на друга публикация).

Аз разбира се, наблюдавам съседите от перпендикулярния на моя блок. Там, например, има едни хора (на четвъртия етаж), които слушат ирландска музика страшно силно и не веднъж съм им викала полиция, защото ми пречеха. Има и едни съседи, които правят много шумни тийнейджърски купони (на втория етаж), а също има и едни (които обаче не знам къде точно са), които се карат много, много силно.

Жената е с дрезгав пресипнал глас, а мъжът е по-скоро басов. Не съм ги издирвала с поглед, защото е далеч по-интересно да бъдат слушани: "Господ да те убие бавно!", "Господииии, защо ме наказа така", "Мамицата ти мръсна долна, да пукнеш дано!", "Ще ти засиля едно паве в главата да умреш на място!" и всякакви подобни, но разбира се, далеч по-цветущи. Жалкото е, че така и не разбирам за какво се карат, а ми е доста интересно.

Как да е де. Да се спасяват кой както може. Така или иначе нощем съм със слушалки, за да не преча на любимия (въпреки че доста често в просъница ми изсъсква "Айде намали я тая музика де!"), а и да щадя съседите, въпреки че те са гадни копеленца с малки деца, които пищят отвратително.

Иначе си имам ново хоби- с Мартин си купихме кухненски робот с разни приставки за рязане, пасиране, разбиване и стъргане и от дни се забавлявам да режа всичко за секунди в най-причудливи форми. Особено любимо ми е да режа картофи, краставици и моркови. Особено краставици. Избирам две с еднакъв диаметър, беля ги и след това получавам абсолютно съвършени колелца, които са толкова идеални, че чак ми става жал да ги изядем. Освен това въпросният уред реже съвършено ситно лук, което е, може би, най-големият плюс.

Както пише на шампоаните за бебета "No more tears" и когато Мартин разбра за тази способност на уреда каза "Отсега нататък всеки ден е ден за кюфтета!". После се разбра, че уредът кълца краставиците идеално за таратор и Мартин ъпгрейдна репликата до: "Отсега нататък всеки ден е ден за таратор и кюфтета!". Невероятен уред. Просто страхотен. Бих направила и клипче, обаче ще се чувствам като ония плешив тъпак с обица, който рекламира рендетата на "Вьорнер".

Та така- режа краставици, пия безброй кафета и чертая. Даже възкресих любимите си комбинации- черен чай с мента и зелен чай с ябълков сок (последното го препоръчвам горещо: две части силен зелен чай и една част ябълков сок и става вълшебно). Това е засега. Както се казваше по руските филми - КОНЕЦ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *