Ремонт и къртене по български

Не знам как става така, че където и да живея съседите постоянно къртят и ремонтират нещо. По мои изчисления в нашата кооперация досега трябва да е изкъртено и преправено всичко. Но явно все се намира нещо ново за доизкусуряване и няма да има спокоен сън за мен... А знаете ли, че ремонтът и къртенето по български са си цял ритуал, който се спазва от дълги години. Ето го и него, накратко в 7 точки:

1. Най-подходящото време за ремонт и през почивните дни (събота и неделя) и то забележете часът също е важен, задължително между 8 и 11 сутринта.

2. Естествено изкъртеното е ценност, която с най-голяма гордост се пази във входа и то дълго време след като ремонта е приключил.

3. Същото важи и за кутиите от лепило и бои. Те трябва да се складират отново пред входа и аз не знам с каква цел.

4. Задължително докато се кърти се вика с пълен глас. Крещи се, за да може да се чува, но има и втора скрита цел - цялата кооперация трябва също да чува, че правите ремонт! Нека всички да знаят, не е шега работа.

5. Асансьорът се използва най-рационално за целите на ремонта и къртенето.

6. Прахта от къртеното е прах и за съседа. Нищо, че точно си е прострял прането. Нали пере пералнята.

7. Един уважаващ себе си майстор не работи без бира. Съответно бутилките от бира се изхвърлят през най-близкия прозорец. На кой му трябва кофа за боклук по време на ремонт.

Дано поне малко да съм ви разсмяла :D Въпреки че на мен хич не ми е до смях и съм много раздразнена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *