Най-вкусните рецепти в албум

Както съм започнала днес с истории за любимите ми вещи, да спомена и за новото ми творение. Реших да събера любимите ми рецепти в албум, нека си призная... С готвенето сме в специални отношения. Ту се обичаме, ту хладно се подминаваме. Обичам да готвя тогава, когато имам достатъчно време, когато съм открила интересна рецепта и когато не го правя, защото е добре все пак нещо да хапнем.

Обичам да готвя и по рецепти - нещо непознато, любопитно, което дотогава не сме опитвали.

Затова и имам папка, в която поставям листовете с разпечатани обикновено от интернет рецепти, които възнамерявам някой ден да направя. Вторият етап от създаването на домашната ни готварска книга е отделянето на тези рецепти, които сме опитали и са ни харесали, на друго място.

Доскоро ги преписвах в един тефтер, но не ми беше особено удобно. Така ми хрумна идеята да си направя мини-готварска книга с любими рецепти, приспособявайки за целта малък фотоалбум. В неделя идеята бе реализирана и съм доволна от резултата.

Облепих кориците на фотоалбум - от тези, които раздават безплатно във фотоателиетата, с декоративна хартия и го украсих. След това просто разпечатах една от любимите си рецепти, залепих я на жълта хартия и я поставих в едно от джобчетата.

Само да спомена, че първата рецепта в албума е за мусака :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *