Любимите ми сериали

Напоследък прекарвам повече време в къщи. Обичам да ми е топличко и да си мързелувам. Все пак да си кажа, че излязох да гласувам, но като цяло повечето време си прекарвам в четени и гледане на филми и сериали. Искам да опиша част от любимите ми сериали:

Terminator: The Sarah Connor Chronicles - малкият Джон Конър, който иска да има нормален живот, но постоянно го преследват терминатори, а майка му, която изглежда не повече от 10 год. по-възрастна го играе супер-мама и се справя с терминаторите често доста по-успешно от мацката-терминатор, която им помага. Самата мацка-терминатор е сравнително интересен образ, но има доста малко участие и като цяло се получава типичната американска простотия, където всеки може да бъде супер герой, дори това да е майка ти, която те е родила на 10. Не си заслужава времето.

Dexter - много се изписа за тоя сериал. Аз го смятам за пълен bullshit. Първо е адски муден, има слаб саундтрак, твърде много монолози на главния герой от типа "О, аз съм толкова извратен, убивам хора за удоволствие. Ахх, клетия аз, ако можех да чувствам, но не би." и второ основната идея е безумна и нелепа: момченце, което коли някакви кучета и други животни и ги заравя, понеже така го карало отвътре (звездите му го говорят) и неговият баща-осиновител, който го усеща и за да предотврати проблеми му казва: еми, синко, кво ся, ще убиваш хора така или иначе, така че дай поне да са от лошите." И така Декстър става служител в отдел "Blood splatter analysis" (don’t ask...), търси разни убийци и после им реже крайниците. Много идейно... не го гледайте

Numb3rs - първото ми впечатление от този сериал беше, че има най-отвратителната шапка:

Честно, ква по дяволите е тая музика?! Имах известни съмнения още в началото, че за да го направят достъпен и вървежен, сериалът неминуемо ще е посредствен и математиката ще бъде някаква смешна. Обаче когато още в първия епизод (или втори) започнаха да намират престъпника, играейки на Minesweaper, вече се плясках удивено по челото. Как може средностатистическия американец да вижда математическия гений именно в Minesweaper?! Почти съм сигурна, че и судокуто ще влезе в кадър в някоя следваща серия, но нямам търпение да проверя дали съм права.

Life - най-накрая нещо свежо. Историята е интересна - полицай влиза в затвора за тройно убийство, което не е извършил, там го счупват от бой и след 12 години излиза от там с доказана невинност и 50 милиона долара обезщетение. Оттам нататък са предимно разни полицейски разследвания и други глупости, колкото да се създаде съспенс, обаче главният герой е достатъчно интересен типаж, за да не ти стане скучно. Пък и от време на време цитира разни дзен-философии, така че не ти напомня твърде много за CSI или някой друг от безбройните подобни сериали.

Сега открих и още един забавен сериал, казва се Warehouse 13 :) Но ще пиша за него като го изгледам :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *