Смях в заведение

Онзи ден бях в заведение, в което, може би, никога няма да стъпя повече. Ще започна с това, че сервитьорът беше изкъркал повече, отколкото изкъркахме цялата маса. Смърдеше на джибри и непрекъснато забравяше.

- Една шопска салата, една овчарска салата и една кола.
- Сигурни ли сте?
- Напълно.- тук аз гледах доста озадачено. Това да не е Уиндоус, че да ме пита сигурна ли съм. Естествено, че съм сигурна.

След малко сервитьорът донесе една шопска салата, една овчарска салата и филе от акула. След продължителен спор решихме със сътрапезниците да не връщаме филето, а вместо това- да го изядем. Как се бърка кола с акула - не ми е ясно. Как да е.

На касовият бон дойдоха 2 шопски салати плюс сирене и плюс филето от акула. Оказа се, че сервитьора маркирал грешно вместо една шопска - две и затова се наложило да маркира добавка сирене, за да се изравнят цените. Това, принципно, на мен не ми влиза в работата, така че просто не го отбелязах.

По-веселото беше, когато пристигна крайния касов бон. Дойде и самия сервитьор, за да разяснява. Беше маркирал един куп неща, които в действителност не бяхме поръчвали. Колите ставаха на тоници и всякакви други. върха беше, обаче, когато се оказа, че пича направил грешка и вместо моя джин маркирал 10 газирани води.

Тогава се смях със сълзи. Как се бърка джин с газирана вода - не е ясно. И да - бяхме яли ЗАПЕЧЕН хляб. Запечен... като хляб със запек... сещате се.

Представям си ревизията на заведението: "Хора, нещо сме назад с джина и сиренето, но за сметка на това сме напред с 10 газирани води".

Много ме е яд, че забравих да взема бележката, за да я снимам. Запечен хляб :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *