Пътуване до Флоренция – забележителности

Наричана още люлката на Ренесанса или душата на Италия, Флоренция е безспорно един невероятно красив град, който остава завинаги в сърцата на милиони туристи. Флоренция е един от най-забележителните градове, не само в Италия, но и в целия свят. Той съществува още от древността, като в настоящето е със статут на главен град на областта Тоскана.

Флоренция

Флоренция, изгражда една голяма част от културния облик на цялата държава и не случайно е наричана още „Душата на Италия” или „Люлката на Ренесанса”. Градът е изключително богат на природни, културни и исторически забележителности, които привличат милиони туристи всяка година.

Всяка една малка част от Флоренция е сама по себе си забележителност, която е добре да се види. В случай, че разполагате с ограничено време местата, които би било хубаво да посетите са:

Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ - построена между 1296 – 1436 година в готически стил. Днес, тя е най-голямата църква във Флоренция и е безспорно най-ярката забележителност на града.

Базиликата „Санта-Кроче” - францисканска готическа църква, чието изграждане започва през 1294 година. Тя е известна с това, че е гробница на много известни италиански личности като Микеланджело, Галилео Галилей, Данте, Макиавели и други.

Базиликата „Санта Мария Новела“ - римокатолически християнски храм, който е построен в периода 1246 – 1360 година. В нея можете да се насладите на произведенията на Джото, Мазачо, Брунелеши и много други.

Базилика „Сан Лоренцо” – основана е през далечната 393 година. Тя е претърпяла много промени през годините, като по нея са работили Брунелески и Микеланджело.

Палацо Медичи-Рикарди е ренесансов дворец, който е построен в периода между 1445 и 1460 година. Дворецът е изграден от архитекта Микелоцо ди Бартоломео по поръчка на Козимо Старши – патриарх на Медичите.

Когато организирате своето туристическо или бизнес пътуване извън страната, не забравяйте да сключите своята застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“. Туристическата застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ Ви осигурява допълнителна, 24 часова защита по време на цялото Ви пътуване.

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ можете да сключите в офисите на почти всички застрахователни компании или брокери, които оперират на територията на България.

Едно мнение по „Пътуване до Флоренция – забележителности

  1. Поздравявам ви за това предприето пътуване до Флоренция.Не съм ходила в страната, но определено е в челната ми класация на 10 страните и градовете,които е добре да се види.Само когато пътуваш може да усетиш колко си свободен в действителност.Много места казват , че ние от Европа сме късметлии понеже спокойно пътуваме където си поискаме.Има толкова много Базилики както и вие пишете.Снимката е удивителна.Колко много детайли са направени и орнаменти,макар и преди толкова години когато не е имало нужната техника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *