Как да откриете своя фризьор?

момиче с дълга коса

Ето няколко идеи от мен:

1. Не се притеснявайте да попитате приятели, колеги или дори непознати хора, чиито прически ви харесват, при кой фризьор ходят. Освен мястото къде ходят е много важно да попитате и за името на фризьора, а и евентуално телефонния му номер, а защо да не попитате и с какви продукти работи. Опитайте да извлечете колкото се може повече информация, която би могла да ви бъде от полза.

2. Ако са ви препоръчали вече фризьор, отделете няколко минути, за да го посетите за едно първоначално впечатление. Огледайте обстановката, прическите на излизащите клиентки и тяхното излъчване. Ако онова, която виждате ви харесва информирайте се за цените на услугите и проведете кратък разговор със специалиста относно вашата коса и желаната прическа. Изслушайте внимателно и онова, което той ви предлага.

3. Добре е да проверите в интернет какви са коментарите за него в специализираните форуми или интернет страницата на салона (ако има такава). Нормално е да има и добри, и лоши отзиви, но според това кои преобладават, можете да прецените дали и доколко въпросният фризьор ще е точният човек за вас

4. Вече сте избрали и прическата. Спрели сте се и на фризьор, за когото сте изградили мнение, че е професионалист. Препоръчваме за първото подстригване да се оставите в неговите ръце. При първоначално перфектно зададена линия прическата ще се поддържа много по-лесно, дори и от самите вас.

5. Все пак предварително можете да му покажете и снимки с желаните от вас прически, за да не се получи нелепо несъвпадение между вашите и неговите представи, за това как да изглеждате вие. Поискайте съвета върху коя да се спрете, а той като наистина добър специалист би трябвало да отчете всички плюсове и минуси на съответните прически за вашата коса и лице. Дори е възможно да направи и леки промени върху тази на която сте се спрели, но това не трябва да ви разочарова, може би това е начина вие да изглеждате перфектно.

6. Комуникацията между вас е протекла добре. Вие сте доволни от резултата. Искайте съвет и за последващите грижи в домашни условия, за правилните продукти, както и за това колко често е добре да посещавате салона, за да освежавате прическата си.

7. Следващото ви посещение може и да е по-смело, ако сте доволни от първото. Спокойно можете да смените цвета или да си позволите нещо по-драстично при подстригването. Или просто кажете какво винаги сте искали и оставете професионалиста да прояви своята креативност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *