5 неща без които не мога през лятото

Импровизирано списъче на няколко неща, които ме карат да се чувствам по-добре през лятото :)

Лято е

1. Спорт

Танци, колело, jogging... Опитвам се да спазвам що-годе някаква редовност на практиките. Въпреки че не съм много издържлива на тичане и след 20-тата минута започва да ми се повдига - не ми е ясно защо, може би заради друсането... Факт е обаче, че си заобиколен от зеленина, чувстваш дробовете си, енергията, влагата по кожата, като прибавим и сладката физическа умора и липсата на апетит след тренировката - просто приказка.

Колелото е на седмица. Чудя се как съм издържала да не си купя досега. Първата вечер, когато се прибирах по полупразните улици в центъра, сякаш се бях върнала в 5-ти клас. Някак естествено в ума ми зазвуча Viva la vida на Coldplay. И пак - енергията, студът по кожата, докато влагата се изпарява от нея, полумракът. Superb solitude.

А за танците - писала съм доста. Вие знаете... :)

Дано дано дано температурите през август да си останат около и под 30, за да продължи спортът да ми бъде все така приятен :)

2. Шаловете

Ако и вие като мен работите в офис, значи ще ме разберете. По принцип трудно преживявам 8-часовия работен ден пред компютъра. Бог ми е свидетел колко ме уморява това. Лятото става още по-трудно. Умората от компютъра в комбинация с жегата няколко пъти са ме карали да се чувствам на ръба на припадъка. Да живеят климатиците!

Но от тук започват и офис драмите. Колкото и да се наглася, накъдето и да се върти чудото редовно блъска в гърба/врата/краката на някой и води до не един и два спора и излишно натяга работната атмосфера. Тук на помощ ми идва шалът. Колкото и да е тънък, един хубав памучен шал, наметнат на голите рамене, ме кара да чувствам почти домашен комфорт.

А и добавя една романтично-аристократична нотка в ежедневното облекло.

3. Парфюм Aqua Allegoria

Pampelune беше първият истински оригинален аромат, който си купих. Сънувах го 2-3 вечери преди това, сънувах уханието, и накрая се предадох. С треперещи пръсти подадох солидната за онези години сума от 70 лева, скрих се и разопаковах всеки пласт хартия и целофан с обожанието на поклонник.

Душих опаковката, опипвах релефното лого, прочетох всяка сричка по кутията и накрая пръснах скъпернически на китките и зад ушите. Беше като целувка от слънцето. Едно лично изживяване, което ме пренесе в друг свят. На Ocean Drive, сред Fields of Gold...

И сега серията Aqua Allegoria за мен е символ на парфюмерията като изкуство, висша форма на магия, алхимия, успяла да съхрани най-ценните аромати на природата от целия свят, в традициите на истинските стари майстори парфюмеристи. Аромати символи.

4. Слънчеви очила Ray Ban Wayfarer

Опитвам се да ги открия от месеци. Пълна мистерия ми е как е възможно всички световни модни сайтове и списания да гъмжат от снимки на актьори, модели, певци, артисти, носещи този ретро модел на Ray Ban, а в тукашните магазини да няма нито един чифт.

И изобщо никой да не ги носи. За 2-3 месеца търсене в София съм ги видяла само на две момичета. Едната беше сервитьорка в Баба Яга и мило ми обясни къде ги е виждала да се продават. Днес ще проверя. Ако ги има, ще си купя и ще докладвам.

До гуша ми дойде от кичозни модели на Diesel. Отделно, мисля, че Diesel е една от най-надценяваните марки у нас. Но това е предмет на друг пост.

5. Сериалът The L Word.

Тази година ми е супертегаво, защото не успях да гледам Европейското по футбол (нямаме телевизор). Не че съм някаква луда фенка, но ми е много приятно да си пусна тв-то, докато върви някой добър мач, да слушам скандирането на трибуните, приятния глас на коментатора и да си върша работата. Ако играят и някакви готини пичове, още по-добре, макар че едно е Кристиано Роналдо в рекламата на Келвин Клайн, а съвсем друго на терена :)

Та, някак си стигнах до The L Word. Това е първият сериал, който си свалям и съм много доволна. С 2-3 думи: става въпрос за група приятелки лесбийки - на коя как й се развива животът. Бързам да ви кажа, че единственото, което свързва The L със SATC или Desperate Hs е фактът, че главните героини са жени:) Толкова.

Филмът е в състояние да развълнува всяка заклета хетеросексуална мацка. Просто действа на подсъзнателно ниво. Заслуга затова имат поразително красивата Миа Киршнър, обаятелната Карина Ломбард (напомня на Катрин Зита Джоунс) и смущаващата Katherine Moennig, в която има толкова от сексапилната агресия на “лошото момче”, че просто ти става неудобно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *