Без цигарен дим

Вярно е, че след като спрях цигарите се боря с килограми, но всъщност смятам, че цигарите не са правилният път за поддържане на тегло. Може и да не се дебелее като пуши човек, но със сигурност се погрознява.

Ето - дори от снощи така се нагълтахме с тютюнев дим и така се усмърдяхме, че дори и след къпането и проветряването на дрехите продължава да ми смърди.

Миризмата беше в основата на това да продължавам да се опитвам. След един от опитите да ги откажа, спрях да пуша в апартамента, за да не се омирисва всичко на цигари и установих, че е много хубаво като е свежичко. След това като пропуших отново поне не пушех вкъщи, а излизах на терасата и така драстично намалих броя на цигарите, понеже и в офиса още тогава беше забранено да се пуши на работното място.

А напълно ги отказах, след като срещнах приятеля ми. Неудобно ми беше даже да се целувам с него и да му смърдя на пепелник. В началото след всяка цигара или си миех зъбите, или дъвчех дъвка, но бързо ми омръзна. У тях не се пуши, у нас също, както и в София в апартамента и така след драстично ограничаване на местата и ситуациите за пушене взех, че ги спрях.

Според мен, грижата за непушачите - близки, приятели, деца, както и уважението към тях стои в основата на отказването на цигарите. Уважението към самия себе си (за да не миришеш на кофа за боклук) също е фактор при спирането им. Но трябва наистина да искаш. Иначе само си намираш оправдания, за да не го направиш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *