Генезис – кинохит за фантастична реалност

Сюжетът на "Inception" или "Генезис" се концентрира около метафизичните убийства и подсъзнателни влияния в шпионажа, а актьорите като Леонардо Ди Каприо, Елън Пейдж, Джоузеф Гордан-Левит, Марион Котияр, Майкъл Кейн и Кен Утанабе гарантират интереса.

Генезис

За мнозина продукцията на Legendary Pictures и Warner Bros. обещава да е едно интригуващо заглавие. Като начало, режисьорът е познат с въздействащи филми като Мементо, Престиж и Черният рицар. Именно след поредната сага за Батман заедно със съпругата си продуцент Ема Томас се решават на следващ голям проект. Такъв, който е бил обсъждан в продължение на 7-8 години.

Нещо по-лично и вдъхновено от хора като братята Уашовски и "Матрицата", както и поредиците за Джеймс Бонд, с които Кристофър Нолън израства. Точно затова действието се развива в цели шест страни, както и в различни измерения на времето и пространството. Четириизмерен свят, който си струва да посетите.

Дори чисто визуално "Генезис" би отговорил на очакванията. Някои го определят като усещането да сънуваш с отворени очи, като пътешествие в затворените стаи на нашия ум или като двучасова психотерапия. Едно е сигурно – доста елементи са съчетани в продукцията, за да може резултатът да е действие, което провокира непрестанно и поддържа зрителския интерес до финалните надписи.

Интригуващата история се върти около корпоративен шпионаж под формата на нахлуване в сънищата. Леонардо Ди Каприо отново ни радва в главната роля, този път като Дом Коб – майстор крадец на важни тайни от дълбините на вашето подсъзнание.

Сблъскваме се и с приятния образ на Майкъл Кейн като университетски преподавател, заедно с който Дом Коб разработва съвместен проект. Едно е сигурно – Ди Каприо, в ролята на Коб, бива тласнат към големи премеждия, докато му е предложен последен шанс да изкупи своите дела и възвърне живота си и любовта обратно. Това, което той трябва да направи, е да навлезе на територията на врага в лицето на Сайто (номинирания за "Оскар" Кен Уатанабе) и заложи правилната информация.

Ако все още не сте го гледали, направете го задължително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *