Поредицата Twilight (Здрач) на Стефани Майър

Докато не достигнах до последната буква от последната книга на Стефани Майер от поредицата Здрач, бях привела всяка социална, професионална и друга дейност до абсолютният минимум. В края на втората седмица редица разтревожени хора започнаха да звънят, притеснени от липсата ми във всякакви аспекти на живота.

Много полезна статия е: How to Deal With A Twilight Fanatic, което връчвах за извинение всяка вечер на моя човек, преди да му обясня, че вечерята чака в хладилника, стига да измили сам какво да си приготви и че, ще съм му много благодарна, ако след това се заеме с купчината чинии в мивката, която сама няма да се измие, а аз нямам намерение да се заема с това. Всъщност той прие обсебването ми доста добре и като извинение за игра на WOW в огромни количества.

Добрата новина е, че подобно влиянието на книгата е временно и при мен приключи с прелистването на последната страница, под него попадат обикновено романтично настроени обекти от женски пол.

Twilight Saga се състои от 4 книги: Twilight, New Moon, Eclipse, и Breaking Dawn. Цената плюс доставката излиза доста, така че бях принудена да ползвам хм, безплатните pdf копия. Малкият ми лаптоп се оказа чудно удобен за четене на книжки.

Сега идва ред да си призная за какво става дума в поредицата, което е малкото смущаващо нещо. Twilight Saga е фентъзи - романтична история, която разказва за любовта на двама тинейджъри, 17 годишната Бела и 104 годишният вампир Едуард, който е част от семейство добри вампири-вегетарианци, защото преживяват само от животинска кръв, главно мечки гризли и елени, и ъм.., блещукат на слънчева светлина, което е причината да не се показват на слънчева светлина. Всичко за сагата в wikipedia - Twilight (series).

Е, не става въпрос за епично фентъзи, а по скоро за любовен роман, въпреки, че в края на четвърта книга има доста добри попадения с специфичните умения на вампирите. Предполагам, че читателите на книгите биха се раздели така - хейтъри и twilight фанатици. Историята е леко блудкава, но пък любовта на двамата е описана толкова романтично и нереално, че всяка леко романтична натура бива завладяна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *