Необвързаните мъже

Когато се запознахме беше на 33, след сериозна връзка. Искаше любовница, а не гадже. Когато се разделихме беше на 34. Казваше, че е готов за сериозна връзка, но не с мен. Скоро ще е на 36, все още няма сериозна връзка, но има сериозни размисли как така не Я срещна и дали е провалил всеки шанс за семейство. Той само е един от нарастващия брой сингъл уайт мейлс в София.

Необвързан мъж

Те са навсякъде – в работа, в заведенията, в Интернет. Пълно е с 25+ необвързани мъже, които твърдят и че не искат да се обвързани. Те са работохолици, или със свободни професии, или без интересни професии, сигурно има и безработни. Подозирам и че голяма част от тях, основно работохолиците, са и асексуални, но те никога няма да си признаят.

Те често работят ужасно много, но и разпускат качествено – рафтинг, голф, пътешествия, скъпи хобита и играчки. Но имат и детски хобита – дори попреминали трийсетте пак нощуват пред разни компютърни игри. Те в повечето случаи карат хубави коли. Повечето спят с интересни и умни жени. И повечето не искат сериозни връзки с тези жени. А дори и да искат го крият, най-малкото заради останалите интересни и умни жени, с които все още не са спали. А и защото връзките водят до отговорности.

Те обикновено поемат огромно количество отговорности в работата си. Но рядко поемат лични такива. Те не искат отговорността на жена, деца, къща и ипотека. Но те имат това право и никой не може и не трябва да ги съди за това, че го използват.

Те имат смелостта да скочат с парашут или бънджи, да се спускат по Струма, да катерят скали, да се гмуркат, да карат безумно бързо в насрещното, да се занимават с всеки екстремен спорт измислен от човека. Те се гордеят с това и си мислят, че това ги прави повече мъже. Понякога са прави. Но въпреки това, ги е страх да се обвържат. Не знам дали този страх ги прави повече мъже, но това не трябва да им се прощава.

Да, мъжете винаги имат време да отложат „занимания” като обвързване, семейство и деца. Мъжете, обратно на жените, често колкото повече остаряват и забогатява, толкова по-привлекателни стават. До един момент. После са просто стари и самотни.

Разбира се мъжете, както и жените, не винаги са виновни за това, че са сами и необвързани. Това не винаги е избор. Животът раздава картите - ние само ги играем. Но зависи и какви карти ще ти раздаде. Номерът е да играеш достойно.

С топли чувства 25+ необвързана жена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *