Back to School с нови попълнения

Сигурна съм, че част от еуфорията покрай великото 'ново начало', което идва със започването на семестъра тази зима, е свързана с всички тези неща, които трябва да се закупят за новата година - било то мебели, украси за стаята или нови тетрадки и учебници. Когато ходех на училище, началото на годината винаги идваше с нови придобивки, пък дори и незначителни - например нови химикали или моливници.

Нови дрехи

Но сега нещата са различни, защото ние сме различни - вече от нас се иска да имаме ограничения в покупките, защото освен ако не сте дъщеря на някой петролен магнат, трябва да внимавате при пазаруването за новата година, за да не си набавите ненужни вещи и да останете без нещо важно.

Затова реших, че е в реда на нещата да помогна с каквото мога. Във всеки списък с нужни покупки трябва да фигурират някои неща и в тази статия се надявам да включа всички.

1. Дънки!

Дънките са нещо, което студентите определено подценяват. Малко от тях разбират, че един хубав и качествен чифт дънки е по-добър избор пред няколко интересни блузки. Все пак дънките са дрехата, която обличаме най-често и която може да се комбинира с почти всичко.

Един стандартен чифт дънки като първия винаги е добре дошъл, но ако сте решили да поразчупите стила си, може да изберете някой от другите модели - на мода в момента са така наречените "развалени" дънки - тези, които са подложени на жестоки мъчения като накъсване и белина.

Лично аз не харесвам варианта с белината особено. Освен ако дънките не се подберат много внимателни, белината може да прилича на бели петна по дрехите ви и да прави впечатление, че сте пропуснали прането този път.

Ако искате да пробвате нещо по-интересно, опитайте някой ярък цвят дънки - лилав или жълт, може би ярко зелен. Цветовата гама, с която може да ги комбинирате в този случай силно намалява, но поне ще хващате окото :) И последни са моите лични фаворитки - мъжките дънки, изключително популярни това лято, които сякаш сте взели назаем от приятеля си. Малко повече за този вид мисля да напиша по-подробно друг път :)

2. Блузи

Мисля, че допълнителен коментар е излишен. Няколко красиви блузи са винаги нужни - независимо от дебелината им, ще ви трябват по всяко време.

3. Поли

Грешката, която много студентки правят, е да занемаряват женственото в себе си и да започнат отчаяно да се придържат само към дънките си, защото са удобни. Но полите могат да имат всички предимства на дънките и едновременно с това да ви карат да се чувствате привлекателни.

Черна пола е нещо, което всяко младо момиче трябва да има - повярвайте ми, и аз мислех, че са прекалено делови за тийнейджърки, но ще се изненадате колко често ще ви се налага да сложите нещо по-официално.

4. Якета и палта

Добре, ако сте като мен, нямате чак толкова много якета и палта, че да си позволите да си купувате ново на всеки няколко месеца. Ако и вашият бюджет ви позволява колкото и на мен, можете да си вземете само две или три по-тънки якета - дънкови или от плат, и може би две палта като за най-големите студове. Затова ако сте решили да попълните тази част от гардероба си тази година, внимавайте много при избора си.

5. Рокли

Всякакви - тънички, без презрамки или по-плътни, като за някоя студена зимна вечер; шарени или черни, дълги или къси... Рокли трябва да има - за рождени дни, купони, почерпки - знаеш ли какви поводи ще се появят през годината? И тъй като средствата, както и мястото в малкото общежитие, са силно ограничени, може би е редно да се ограничите до 3, максимум четири рокли.

6. Обувки!

Лично аз смятам да си закупя едни много удобни, много обикновени черни балетки - признавам, че подцених това, колко са практични и доколко вървят с почти всичко. Освен това не е зле да се погледнат и някои ботуши, както и боти за есента. Що се отнася до обувки, аз съм голям фен на рокерския стил, който е много модерен в момента, и присъствието на метала в тях силно ме привлича. Актуални ще бъдат тази есен и ботушите над коляно, за които ще пиша другата седмица.

7. Дрехи за общежитието

Мисля, че е ясно, че в стаята няма да сме облечени като за модно ревю и ще предпочитаме да усещаме мекия допир на хубаво спортно долнище и някоя сладка тениска. Не е зле и да си набавите нежна нощничка или хубава пижамка, в случай, че сладкото момче от блока ви изненада с посещение някоя вечер :)

Списъкът може още много да продължи, но общо взето, що се отнася до дрехи, това са нещата, на които трябва да се обърне по-особено внимание. В следващите статии смятам да засегна и избор на аксесоари, бельо и други неща, нужни на всяка студентка, затова останете нащрек и успех при покупките!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *