Facebook – социалната мрежа и хората в нея

Аз лично приемам Фейсбук като естествен ход на времето – развиването на технологиите и по-точно комуникациите. mIRC, после Skype манията, идва ред и на тази. Функционалността и възможностите нарастват в аритметична прогресия – от текст, реещ се из интернет пространството, стигнахме до споделяне на снимки, видео, видео чат, 3D chat (някои може да не са чували и за тази интернет приумица). FB използва чиста и тотална простота в администриране на акаунта и приятелите. Простовата двуцветна схема (синьо и бяло), опростена навигация, тонове приложения, консумиращи време(!). Във Facebook присъстват няколко типа хора:

1. Детайлният – желае да се знае всеки детайл от неговото ежедневие, включително честотата на ходения до тоалетна, проблеми в семейството и настроението му.

2. Папаракът – множество албуми с изобилие от снимки. Той носи фотоапарат на всякъде – снима неща от борови иглички до разгневени баби. Е, човешко е, хоби е все пак.

3. Коментаторът – единственото му удоволствие е пускането на пиперливи коментари на снимки и статуси. Комплексарска работа.

4. Геймърът – нашумелия FarmVille има над 1 милион потребителя, от които 150 хиляди са уникално зарибени и използват FB единствено и само да играят. Речникът им изобилства от аграрни култури.

5. Стоукърът – регистрацията и присъствието му в FB е скрито зад една прикрита цел – той иска да наблюдава, да узнава повече неща за гаджето си и приятелите си. Той не коментира, не публикува, само присъства.

6. Колекционерът на приятели – той има 2,499 приятели, но едва познава 10.

7. Drama Queen – този потребител се оплаква, перманентно тъжен е и желае светът да узнае за жалката му особа.

Въпроса е вие какъв тип сте?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *