Mtel и гаранцията на мобилните им телефони

Поредната драма с Mtel. След като никой от Mtel не отговори на оплакването, което пуснах на сайта им и след като от *88 ми обещаха да ми приемат телефона в някой от магазините на Mtel и на цената на допълнително забавяне, той вътрешно да бъде транспортиран до ул. Кукуш 1, където е единственият им шибан Mtel сервиз, отидох до техен магазин в Селскио мол.

- Добър ден, имам един повреден телефон с гаранция към Мтел и знам, че принципно трябва да го занеса до Кукуш 1 лично, но говорих с оператор на *88 и след консултация с мениджър, ми разрешиха да го оставя в някой от вашите магазини и вие вътрешно да го препратите до там.

- Ех, ами не знам тия от *88 какво са Ви казали, ама ние нямаме право да издаваме приемо-предавателен протокол, което означава, че не носим никаква отговорност за телефона ви. А за мениджъра …и тука мога да ви намеря един, момент. (изчезва зад една врата за минута и половина и се връща сам).

- Ами така, значи оставете си го, щом искате, ама пак казвам - не отговаряме какво ще му се случи. То си е на ваша отговорност, ако изчезне или му се случи нещо. (тук аз се опулвам и той допълва) Съвсем сериозно говоря.

- Не знам, на мен пък много несериозно ми звучи. Първо, имате един единствен сервиз, което не знам как се връзва с “най-големия мобилен оператор” (Mtel), второ ми казвате, че кой знае какво можело да му се случи на тоя телефон.

- Ехехе, ма то не че ще му се случи нещо, Аз просто така да ви предупредя. Ние по вътрешната поща ще го пратим, от там отива в отдел Логистика и после трябва да стигне някак до техниците на Мтел. А иначе ние имахме два сервиза в центъра, ама там напуснаха техниците и сега една друга фирма ползваме.

- Е не знам, на мен ми иде вече да го хвърля тоя телефон и да не се занимавам повече. За какво забавяне говорим, ако реша да го оставя?

- Обадете се след не по-малко от месец. Той докато стигне от логистика до техниците и после те докато го погледнат… Аз примерно от тука си работя, не ходя до Кукуш 1, та не знам как са нещата.

- Да бе,то и аз не ходя до Кукуш 1 и досега добре си живеех. Да си го бях оправила в частен сервиз за 50лв и да ми е мирна главата.

- А какъв му е проблемът?

- Не работят дисплеите. Първо единият угасна, после другият.

- Ааа, ама те си работят значи, просто не светят.

- Да. Малко трудно се ползва дисплей, който не можеш да видиш. Както и да е, дайте да си напиша някъде име и телефон и го взимайте.

- Заповядайте, ето тук (подава ми малко квадратно листче, на което написвам име и телефон и какъв е проблемът)

- А как мога да проверя дали е оправен?

- Звъннете на сервиза на Mtel, там ще ви кажат. Те си имат телефони.

- Добре, хайде да ми ги дадете, защото на гаранцията имам записани единствено телефоните на вече несъществуващите ви сервизи.

- Да, ето ей тея двата са.

- Благодаря, лека работа.

Seriously, колко голям трябва да си, за да си направиш гаранционното обслужване като държавното здравно осигуряване и да ти се размине? Това са Mtel!

Едно мнение по „Mtel и гаранцията на мобилните им телефони

  1. еми те и сметка трупат без да си я направил, и трупат ли трупат с часове се трупа. А си платил сметката си преди няма и седмица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *