Полезни съвети при преместване в новия ви дом

Дали това е вашият първи дом след този на родителите ви, дали сте под наем или в собствен дом, дали това е поредното жилище, което сменяте – все едно. Бих искала да ви предложа няколко хитри съвета, които ще направят преместването по-лесно както за вас, така и за членовете на вашето семейство.

Първото нещо е да подредите багажа си добре. Не правете грешката да го натъпчете в кашони и като пристигнете на новото място да не знаете в кой кашон какво има или кой кашон в коя стая трябва да се стовари. Вероятно без организация за подреждане ще пакетирате нещата си по-бързо, но в новия си дом със сигурност ще се чувствате загубен за доста време.

Направете си списък. Моят съвет е да използвате удобните твърди подложки, на които да закачате листове и спокойно да си обикаляте с тях от стая в стая. Използвайте най-обикновена номерация, която да улесни пакетирането. Сложете номер на всеки кашон и към този номер направете списък, който включва опис на съдържанието на кашона. Приберете списъка на сигурно място или го носете със себе си през цялото време. Това наистина ще ви направи организирани. Още един трик, който мога да споделя е да си организирате “подвижен офис” – малко кашонче, в което да сложите маркери, лепенки, хартия и др. Така всичко, нужно за пакетирането и описването, ще ви е непрекъснато под ръка.

Подсигурете се с всичко, което ви е нужно за преместването: опаковъчна хартия, с която да завиете чупливите неща, кашони и кутии с различен размер, лепенки и онези симпатични найлонови опаковки с мехурчета за стъкларията. Преди голямото начало купете нужните неща от книжарницата или големите търговски центрове, в които можете да намерите даже кутии за опаковане. Но вероятно ще е по-практично да попитате околните магазини за чисти и здрави кашони – ще ви излезе безплатно. Потърсете и приятели, които скоро са се местили – може да имат излишни кашони, от които с радост да се отърват. И един съвет от мен: както и да сте преценили броя на нужните ви кашони – със сигурност той ще се окаже недостатъчен. Във всеки дом винаги има повече неща, отколкото предполагаме.

Ако кашоните не ви стигат или искате специализирани такива спрямо типа вещи и размера, може да си купите от сайта Kashoni.BG, който предлага голямо разнообразие. От въпросния сайт може да си купите и други принадлежности, като тиксо, маркери, опаковъчна хартия, машинки за опаковане и други, свързани с преместването.

Един ключов момент, който ще се появи още преди началото на голямото пакетиране или малко след като повечето багаж е подреден в кашоните е, че ще се окажете с доста неща, които не искате да вземете на новото си място. За съжаление гаражните разпродажби у нас все още не са решение, но можете да повикате съседи или приятели и да им дадете възможност да си изберат от излишните ви вещи. Подарете всичко, което можете и което мислите, че не можете да продадете (веднага или след като се преместите). Най-последното ви решение трябва да е кофата за боклук. Отърваването от излишните вещи обаче е задължително – не премествайте неща, които са ви излишни и знаете, че вече няма да използвате.

Организирайте кашоните по стаи. Ако опаковате нещата си от кухнята, слагайте ги в кашони с надпис “кухня”. Не пъхайте книги при чиниите, защото когато разопаковате, ще хабите излишно време да се разхождате от стая в стая, за да наместите всичко по местата. Съветвам ви да надпишете кашоните не само отгоре, но и от всички страни, за да бъдат по-лесно четими. Човекът или хората, които ще ги стоварват, ще искат да знаят без много мотаене в коя точно стая трябва да оставят съответния кашон. Можете да сложите и прост надпис върху кашона за съдържанието му: “чаршафи”, “посуда”, но подробностите ще бъдат само в списъка ви. Колкото повече багаж за местене притежавате, толкова по-организирани трябва да бъдете, за да се настаните в новия си дом бързо и без напрежение.

Hamali.BG

Като фирма за преместване аз лично съм тествала само Hamali.BG и мога да ги препоръчам с чисто сърце. Не знам как се справят другите фирми, но за Hamali.BG чух много добри отзиви в Интернет и наистина ми свършиха работа с минимално количество нерви и усилия от моя страна. Така че избирайте внимателно фирмата, която ще Ви мести и гледайте да са внимателни с вещите Ви ! Това е най-важното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *