Манията за кафе наречена Starbucks

Марката Starbucks е създадена през 1971 г, когато трима приятели отварят малък магазин за кафе в американския град Сиатъл. По идея на предприемача Хауърд Шулц през 80-те години компанията започва да продава не просто кафе, а напитки от кафе.

Обикновеното еспресо и филтърното кафе са минала епоха. Starbucks представя мокачино, фрапучино и всякакви кофеинови напитки с аромат на ванилия, лешник, карамел... Компанията става символ на разнообразието и набляга върху брандираните опаковки и чаши.

Еспресо

Започва да предлага сладкиши със запазената марка на фирмата. Дизайнът, осветлението и цялата обстановка на заведенията от веригата имат една цел – клиентите да получат усещането за автентично, но винаги едно и също в различните Starbucks кафенета по света преживяване.

Служителите преминават през строги корпоративни курсове за приготвяне на напитките, които трябва да са еднакви навсякъде по земното кълбо. Идеята на Шулц е Starbucks да заеме трето място в живота на клиентите след дома и работата.

През 1996 г. компанията отваря първото кафене в Токио, Япония. В момента марката Starbucks присъства в 43 страни с над 15 700 заведения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *