Есенна съблазън 2012

През тази есен водещите стилисти извеждат на пръв план образа на страстната и темпераментна южнячка с нейния шоколадов тен на лицето и ярки чувствени устни. А това от своя страна означава, че гримът за сияещата загоряла кожа трябва да бъде старателно обмислен и изпълнен. Последен писък е разнообразието от цветове, краски и направления.

Водещите визажисти смятат, че интензивните цветове дълго ще се задържат на мода. А затова единодушно заявяват, че на мода отново се връщат алените устни. Действително, ако се проследят всички нови тенденции в грима, ще се забележи, че тази есен фаворит на сезона е благородното, елегантно и класическо червено червило. Особеното в този сезон е, че то не е блестящо, а матово.

Гримът през есента

Завръщат се на мода и винените, и ягодови нюанси – разбира се, в нов вариант. Така например, тъмното бордо, сливовото или малиновото трябва да бъдат леко приглушени, но задължително матови. А за да се държи по-дълго червилото на устните, преди да го нанесеш, намажи устните си с балсам и го остави леко да попие.

След като сложиш червилото, попий със салфетка. Върху устните ще остане само част от червилото, което е успяло да попие. Повтори. По този начин цветът дълго ще се съхрани върху устните ти и ще бъде в актуалния наситен нюанс.

Не напразно започнах с червилото. Тази есен именно устните преди всичко трябва да привличат вниманието. Едва след това идва ред на правилния избор на сенките. И ето тук започва истинското търсене на подходящия цвят, защото през този сезон актуалните нюанси са толкова, колкото са дизайнерите и стилистите.

И все пак съществува определена тенденция: актуални са виолетовите, люляковите, теракотените, бежовите, зелените, сивите и сините нюанси на сенките. Така, на блондинките се предлагат сиви или светло сини сенки; брюнетките ще изглеждат добре с лилави и теракотени сенки, а за кестенявите остават зелените и сини сенки.

А сега относно средствата, подчертаващи изразителността на окото. Гримьорите съветват вместо молив да използваш очна линия. Но имай предвид, че тя подхожда повече за вечерен грим – все пак през деня трябва да изглеждаш естествена. Затова в светлите часове на денонощието по-добре използвай обикновени сухи сенки.

Ако още не си се ориентирала в избора на цвета на очната линия – смуглите жени по-добре да ползват кафяви, зелени или сини нюанси; зеленооките трябва да се откажат от сините очни линии, а синеоките – от зелените. Ако искаш да изглеждаш екстравагантно, опитай да си поиграеш с розовите и лилави тонове. Само в този случай на устните е уместно вместо червило да нанесеш само гланц.

Маскиращите средства – модният тон на този сезон трябва да подчертае образа на страстна южна красавица, и затова летният бронзов тен не бива да се крие. Ако пък не си успяла да се сдобиеш с такъв , то златистия или бронзов руж ще ти позволи да си осигуриш така модерния ефект.

И разбира се, говорейки за модните тенденции, не мога да оставя без внимание спиралата за очи. Миглите задължително трябва да се подчертаят, за да бъде погледът ти изразителен и съблазнителен. Освен това черната спирала изглежда прекрасно на фона на неяркия дневен грим. А пък за вечерта можеш да нанесеш повече слоеве спирала, колкото повече – толкова по-добре. Важното е миглите да изглеждат като изкуствени. Накратко, образът на фаталната съблазнителка при този наситен грим ти е в кърпа вързан.

Ако смяташ, че най-привлекателната част на лицето ти са очите, то в този случай е просто задължително да обърнеш особено внимание на... веждите. Сега на мода са изразителните, достатъчно гъсти вежди с хубава естествена форма. Но за да достигнеш този ефект трябва да се въоръжиш с четчица, молив и гел. И да не забравиш правилото, че цветът на веждите трябва да съвпада с цвета на косата или да е само с един тон по-тъмен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *