Как да се преборим с жегата през лятото?

Времето тези дни става все по-топло и ще продължава да се стопля с идването на лятото. Ще ви споделя моите начини да се справям с жегата с минимум усилия.

Ако имате възможност да седите пред климатика, пред вентилатора или на течение наливайки се с бира е супер, но обикновено това са само временни решения, които освен това никак не са полезни в летните дни. Ето няколко съвета как бихте били по-свежи и с енергия по естествен начин.

лятна жега

Вода

Пийте колкото се може повече чиста хладка, но не ледена вода на ден.

Тя ще ви помогне да се освободите от вътрешната топлина натрупала се във вашето тяло и да запази този баланс в продължение на деня.

Също така по две-три освежаващи наплисквания, било то по лицето или крайниците не биха ви навредили.

Дрехи

По възможност избягвайте да обличате дрехи от синтетичен материал, тъй като те са порести и не позволяват на въздуха да циркулира околко тялото ви достатъчно, което би могло да ви накара да се чуствате некомфортно. Също така леките дрехи са за предпочитане.

Храна

Избягвайте тежките храни и ако не сте вегетарианци се опитайте да ограничите месните продукти. Те повишават вътрешната ви телесна температура, така че не прекалявайте. Плодове и зелечуци било то под формата на салата или сок са винаги полезни и ненатоварващи. Плодове като лимон или диня са силно препоръчителни, а зеленчуци като чесън, лук или друга пикантна подправка биха повишили телесната ви температура.

Разходка

Ако имате възможност излизайте на разходка рано сутрин или привечер. Жегата при доста хора поражда умора и колкото по-малко се движим, толкова по-изморени се чувстваме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *