Празнични идеи за красив маникюр

Кожичките около ноктите е хубаво да се отстраняват веднага след изпиляването на самите нокти, задължително е преди това да са омекнали с помощта на олио за нокти или достатъчно време да са накиснати в топъл разтвор.

След постигнатия ефект кожичките трябва само внимателно да се избутват навътре с помощта на дървена пръчица или специален инструмент от твърд каучук. В случай че кожичките ви са в особено лошо състояние и трудно се справяте с тях сами, най-добре е да се обърнете към професионалист, тъй като неправилното им поддържане може да стане основна причина маникюрът ви да изглежда добре.

Празничен маникюр

Тъй като настъпват празници, а на вън е студено ето няколко съвета, как да подобрим настроението си с „горещи” нокти.

Просто заложете на малко по-силен нюанс от колкото ползвате обикновено. Ако това не подхожда на личния ви стил и вкус, просто изберете любимия си летен лак за да внесете малко свежест и пъстрота в ежедневието си.

Чувствено червено, оранжева сангрия, знойно розово, червена вишна или червена далия – това е страстната палитра, която ще накара вашите нокти да затанцуват в ритъма на празника.

А защо да не „облечем” ноктите си и в по-студени нюанси – ледените синьо-сиви, хладното индигово и морско сините отблясъци или дори величественото черно. Всеки един от тези тонове чудесно би хармонирал с правилно подбран тоалет.

Не забравяйте да използвате подходяща безцветна основа, преди да нанесете лака! Така освен че ще ги заздравите, ще ги предпазите и от неприятното пожълтяване в следствие на силните пигменти на по-тъмните лакове.

Дали топли или студени ярките нюанси, като с магическа пръчица ще превърнат вече добре оформените ви нокти в истински бижута, които ще освежат тена, облеклото и цялостната ви визия в празничните дни.

Ако все пак ярките цветове категорично не са за вас, заложете на безцветния лак или матовите разновидности на телесните нюанси и слоновата кост. Не забравяйте, че дори и най-семплата визия се нуждае от силен акцент, иначе рискуваме от стилни лесно да се превърнем в безлични.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *