За диетите и отслабването

В последно време, около мен е започнала една мания за спазване на диети. Много мои приятелки и колежки са подхванали различни диети... Реших да драсна няколко реда за това как влияе една програма за отслабване, диетите, гладуването и спорта на организма. Искам да подчертая, че всичко което ще намерите написано от тук нататък в статията съм изпитала върху себе. Чела съм много книги, но не е задължително да вярвате на всеки един мой ред.

Гладуването и влиянието му върху организма

Единственото, до което води то е отслабване. Но не добро за организма, защото когато не се храним с цел да намалим мазнините ние се обезводняваме. Разграждаме мускулите си, естествено сланинките се топят, но в доста по-малък процент. Нормалния завършек на нещата е, че отново се връщаме на стария режим на хранене (освен ако не искаме да се случи като с магарето на Настрадин Ходжа) . Мускулите ще се върнат, същевременно водата в тялото също и килограмите ще станат още повече (йо-йо ефект). Сами решете дали е полезно за вас.

Малко за диетите

Повечето диети са на по-горе описания принцип. Действат доста радикално, те те карат да не ядеш месо или ядеш предимно ориз. Избягваш мазнини и белтъчини, тоест намалят калориите и по-този начин организма отново се обезводнява. Казвате си "Ура успях, отслабнах". Вашата диета, като почти всички такива не е с разнообразна храна и естествено не може да продължи вечно. В момента в който я спрете, ще разберете, че не сте направили нищо. Килограмите ще се върнат. Ще потърсите нова и това може да продължи до безкрайност.

Спортът

Решението наистина е в спорта. Наднорменото тегло се дължи единствено и само на това, че не спортувате активно (ако нямате и някакво заболяване). Ако топите по 4000 калории дневно, можете да се храните с каквото си пожелаете. И ви гарантирам, че няма да имате проблеми с килограмите. И не вярвайте на хората, които ви казват, че от сладкото се пълнее. Ако се храните нормално, организма изгаря въглехидратите. Тоест няма от какво да се боите. Естествено не е добре да се прекалява. Храненето в норми е задължително. Спортувайте и не прекалявайте с храната и ще се чувствате наистина добре

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *