Съвет за отслабване – изпитан

Ще споделя тук една идея от телевизионно предаване, която много ме впечатли, защото ми помогна в отслабването.

За човек, свикнал да преяжда, е характерно, че стомахът му е разширен и поради тази причина има проблеми с ограничаването на храната. Затова в началото на промяната към по-добра фигура може да се приложи трикът с поемането на същите количества, само че от нискокалорични продукти - като салати плюс много вода.

В един момент ще усетите, че коремът ви вече бълбука и няма място за повече храна в него. Което като цяло е полезно в началото, когато е най-трудно човек да промени хранителните си навици и е от особена важност, когато става въпрос за вечерното хранене. Като се набълбукате, станете от масата и се занимайте с нещо, което обичате, за да отнеме съзнанието ви от храната. След 10 минути ще сте забравили, че ви се яде още.

Когато се преодолее момента със смяната на вида на храните и особено липсата на месо и хляб (на вечеря), тогава би трябвало да се намали и обемът на поеманите зеленчуци, за да се свие стомахът. Може по-често да се приема храна, но да е в малки количества.

В предаването казаха, че е добре да се яде по пет пъти на ден, като трите основни хранения да са в обем, който може да се помести в двете шепи на съответния човек. Двете междинни хранения да са с обем, който може да се събере в едната шепа на човека. Тогава съдържанието на храната вече не е от такова значение, след като количеството е сведено до оптимума, а по-честият прием на храна засилва обмяната на веществата и калориите се стопяват по-бързо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *