Тайните на Ванга

Пророчицата Ванга е най-прочутата българска гадателка за всички времена. Името ѝ е Вангелия, което същност означава носител на блага вест.

vanga

Тя посреща хората, които идват за съвет и помощ в къща в село Рупите. Въпреки че пророчицата е сляпа успява да види и разгадае болката на хора от цял свят. Ванга е гадала съдбите на хората на бучка захар, която е престояла дни в къщата на човека, на който се гледа.

При нея са ходили както обикновени хора, така и известни личности. За нея всяка болест може да се излекува с определена билка. Освен, че е помагала за лечение тя е предсказвала и различни събития през годините.

За живота и дарбата на Ванга са направени филми и написани книги. Една приятелка ми сподели,че си е купила книгата на Жени Костадинова “Тайната на Ванга”. В нея лекари и учени се опитват да разгадаят тайната на нейната дарба.

Аз също прочетох книгата, ако се интересувате коя е, можете да я откриете в по-големите книжарници, издава се от Ню Медиа Груп на издателя Светослав Кантарджиев. Четейки подобна литература ние научаваме какви уникални хора е имало и ще има в нашата страна, че нищо не е случайно.

Когато Господ вземе, едно дава друго. Че има хора, които не могат да помогнат на себе си, но дават всичко за другите. Ванга е феномен, признат по цял свят. Една история от книгата разказва как без да я познава Ванга посочва на гадателката Джуна, числа които са свързани с трудности в живота ѝ.

Но това е само малък пример за пророческите способности на баба Ванга. След нейната смърт имаше различни хора, които се представяха за “наследници” на нейната дарба, за нейни ученици, но истината е че нейната дарба е от Бога и не може да се предаде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *