Нужно ли е задължително застраховане срещу природни бедствия?

Почти всеки път когато природата покаже рогата си започваме да говорим за задължително застраховане. За този вид застрахователна дейност се заговори най-активно след последното сериозно земетресение на двадесет и втори май тази година.

Застраховка

В страната съществува един вид задължителна застраховка и това е така популярната Гражданска отговорност за водачите на моторни превозни средства. Така, ако вие създадете неприятности на пътя, ще има кой да плати. Дали обаче задължителното застраховане срещу природни бедствия е удачно решение за обществото е въпрос на дълги дискусии.

Има интересни хрумвания на застрахователните компании при отделни злополуки за собствениците на апартаменти. Например, ако по някакъв начин навредите на съседен апартамент било то чрез ваши действия, като наводнения, породени от немарливо отношение към тръбопровода, повреда на имущество, злоупотреба при ремонти и други, ще заплатите на съкооператора ви определена сума пари.

Нужно ли е да правим застраховка на дома задължително, е въпрос на гледна точка. Според мен е добре всеки сам да прецени дали има нужда от застраховане защото домът е неприкосновена територия, за която плащаме обичайните данъци. Насилственото застраховане не е решение и съм сигурна, че това го разбират всички професионалисти в този бизнес сектор.

Застраховките на имущество и дори тези за живот биха били от полза на всеки предприемчив и свободомислещ човек. Те ви осигуряват така нужното спокойствие за вас и семейството ви. Думата „задължително застраховане” е лишена от съдържание и според мен всеки има право да реши дали да бъде застрахован или не.

И поради причината, че днешната тема е застраховане срещу природни бедствия, трябва да кажа, че такива видове полици са предлагани от както съществуват този бизнес. Да ги направим ли задължителни или да оставим нещата по старо му ще реши народът. Надявам се, че и вие ще вземете отношение по тази тема и ако ви трябва сигурна застраховка, то не се колебайте да я потърсите още днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *