Just In Time

Днес всичко ми се получава точно на време. Свърших работа точно на време, за да стигна точно на време за срещата си с приятел. А на него му трябваха точно 10 секунди, за да ме погледна в очите и да ми постави душевна диагноза. Някой някога, май беше Ейбрахам Маслоу, но Google мълчи по въпроса, бе казал, че който има добри приятели няма нужда от психоаналитик. Е точно този приятел и е психолог - кой като мен…

След бирата се появих на спирката точно на време, за да си хвана син трамвай, от онези джиджаните. А той ме остави на моята спирка точно на време, за да вляза в денонощния и да се сблъскам с приятелка. Точно същата приятелка, на която по-рано днес отказах да се видим, заради горната среща. И след питието по женски се прибрах точно на време, за да хвана това, първите 30 секунди, с едно натискане на копчето на дистанционното от Axeny, с което замених старото.

Понякога изглежда, че Вселената има абсолютно точен тайминг. Не винаги е справедлив и не винаги го осъзнаваме, но пък е точен. Например начинът, по който хората влизат в живота ни. Разпределят ни в един клас с точния човек, дето все е точния, въпреки всички и всичко. Влизаме в кафето, за да видим обявата оставена от точния човек на точното място, преди някой друг да я види и да си я прибере както ще направим ние. Защото този човек трябва да е точно в нашия живот, защото е бил и в предния и ще бъде и в следващия ни живот.

Падаме се на една седалка в автобуса с точния човек, който да ни помогне по точния начин, в точния момент. Точният човек, за да можем да споделим едно преживяване, по точния начин, който само ние можем да разберем. Оказваме се на входната врата в точния момент, за да се сблъскаме там с точно даден човек и да преживеем заедно абсолютно неточен брой емоции, щуротии и усмивки… Хора, точно такива, че ако ги търсиш нарочно не можеш да ги срещнеш. Трябва да ги заслужиш и ще ги получиш в точния момент.

Ричард Бах казва в „Мост през вечността”, че всеки намира точния човек, в точния момент, когато и двамата са научили всички уроци, които трябва да знаят, за да се обичат. И точния момент идва въпреки, всички не-точни хора и моменти преди това и след всичкото търсене. А веднъж в един от безбройните ни разговори със Слънцето, той каза, че за всеки период от живота ни има точен човек, който да ни допълва.

Аз смятам, че ако има точен човек, то той ще дойде в точния момент. Но може и да няма точен човек - никъде не пише, че има такъв. Накрая всеки е с този, с който трябва да е. Дори и тези, които сме с никой, сме с точния човек. След понякога многобройни врътки, накрая хората все пак са или не се са с точния човек. Нещата винаги са точни, когато хората се точни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *