SEO структура на сайт, дизайн и ползваемост

SEO успехи

Структурата на Вашия уебсайт, популярност и архитектура.

В нашия дигитален свят присъствието на дадена индустрия е безспорно свързано с онлайн присъствието на компанията, представител на тази индустрия. Интересен е казусът докъде се простират границите на ефективното онлайн присъствие, дали е меродавна само до оптимизацията на сайта или се разпростира до много други неща.

Ако винаги първо мислим за потребителите и тяхното сърфиране, то ще е лесно да маркираме най-важните нива за достигане на така желаната Интернет популярност и следвайки ги посредством оптимизация на сайт.

Първото нещо, на което обръщаме внимание е организацията на сайта. След като сме избрали домейн и сме одобрили концепцията за дизайн, то следва да помислим за оформяне на структурата. Ето защо трябва да следваме няколко простички и подробни правила, които имат доказан ефект.

Заглавната страница е комуникационния център на сайта и ето защо се предполага, че трябва да осигурява достъп до секциите на сайта и да поднася ергономично съдържанието. Структурата трябва да включва добре дефинирана система от линкове и безупречна навигационна осигуреност.

‘Опростеното представяне е винаги най-добрия вариант.’- това трябва да се превърна във Ваша максима, ако искате оптимизацията на сайта да е успешна. Вътрешните страници трябва така да са създадени, за да бъдат лесно индексирани от търсещите машини – така е при оптимизация на сайт. Подредете основните раздели с богато и полезно съдържание, като нека темата и заглавието на дадена структура да са ясни и отчетливи. Нека дефинираме опростената структура. Тя залага на ненатоварена заглавна страница с ненужни линкове и информация.

Навигацията трябва да е ясна и приложима към всички страници. В общия случай потребителите са запознати с Интернет пространството и техните очаквания отговарят на предишните им преживявания в мрежата. С други думи, сърфирането в Интернет е един псилогически наситен процес и поведението на потребителите е в индиректна връзка с оптимизацията на сайта.

Изображенията на сайта трябва да са максимално олекотени и да се използват само там, където има възможност. Бутоните могат да не са задължително в таблична структура особено там, където има възможност стилно да се слеят с цялостния дизайн. Това позволява да постигнете двоен ефект- да се индексирате по-добре, да постигнете по-добри позиции в търсещите машини и по-бързо зареждане на страниците.

Цветовете трябва да могат лесно да се възприемат от посетители без да дразнят зрението им. Всъщност цветовете на сайта трябва да са в синхрон и да съответстват на цветовите схеми. Цветовете е важно да пасват за дадената сфера на бизнес и да спомагат за разгръщане на цялостната концепцията на сайта – той да се възприема леко и точно. Използването на твърде много ефекти може да принуди потребителите да напуснат бързо сайта Ви.

Стиловете, приложени към линковете и заглавията са също от голямо значение. Цветовете на линковете трябва да карат връзките на изпъкват на фона на съдържанието, да са в унисон с общата дизайнерска тема на сайта и да провокират потребителите да разглеждат Вашето съдържание чрез плавно преминаване от страница на страница посредством мрежата от вътрешни линкове.

Добрата структура, топология и навигация, цялостният интерфейс на дизайна са първата стъпка към успешно уеб присъствие. Оптимизацията на сайт е тясно свързана със задържането на потребителското внимание и ето защо винаги първо трябва да мислите за потребителите си и едва след това за търсачките.

Ако имате нужда от помощ с оптимизацията на сайта си, може да разчитате на професионалните SEO услуги от Cloxy. Фирмата се е доказала с над 10 години опит на пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *